Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws

Voorbeschouwing Photokina 2010

Gepost : 2010-09-15 21:05

Over een paar dagen opent in Keulen (Duitsland) de Photokina haar deuren weer. Deze enorme fotografie beurs is een van de allergrootste in de wereld en omvat zo'n beetje alles wat met fotografie te maken heeft, van apparatuur tot fotolijstjes en albums. Grote merken als Canon, Nikon en Sony hebben op deze beurs natuurlijk hun stands waar ze informatie geven en nieuwe producten laten zien, maar even interessant zijn alle kleine aanbieders van bijzondere producten, zoals professionele studio apparatuur en tassen of batterijen voor digitale camera's.

Zoals gebruikelijk bij dit soort grote beurzen maken de grote fabrikanten van foto apparatuur gebruik van de beurs om nieuwe producten voor het eerst aan het grote publiek te laten zien. Een hoop producten zijn dan ook de afgelopen weken voor het eerst getoond aan de pers, maar sommige producten moeten nog aangekondigd worden en zullen we werkelijk pas zien als de beurs zijn deuren heeft geopend.

Van een aantal producenten van fotoapparatuur en aanverwante artikelen hebben wij alvast een klein kijkje in de keuken gekregen zodat we u, nog voor de Photokina 2010 alvast wat kunnen vertellen over leuke nieuwe producten.

Canon
Canon zal op de Photokina aanwezig zijn met de nieuwe camera's en objectieven die recent zijn aangekondigd. Gebruikers kunnen kennis maken met de EOS 60D en zien wat het bedrijf met ons in petto heeft voor wat betreft de ontwikkeling van grote, hoge resolutie sensoren. Hiernaast zullen ook de nieuw aangekondigde objectieven getoond worden, mogelijk inclusief de nieuwe 500mm en 600mm f/4 modellen van het type II met USM motor.

Nikon
Er is de afgelopen dagen heel veel nieuws te melden geweest over Nikon, zoals de D3100, de D7000 en natuurlijk de SB-700 flitser die allemaal recent het licht hebben gezien. Daarnaast heeft het bedrijf zeker niet stil gezeten als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe objectieven, en ook hier is duidelijk te zien dat Nikon veel ambities heeft in het Full-Frame (FX) segment. Er zijn flink wat objectieven in FX formaat aangekondigd, maar tot nu toe bleef de aankondiging van een opvolger voor de D700 uit.

Sony
Ook Sony heeft de afgelopen weken flink van zich laten horen. Het merk dat in juni 2006 de wereld wist te verassen met hun eerste digitale spiegelreflexcamera is nu niet meer weg te denken als speler in de dSLR markt. Inmiddels heeft het bedrijf vele ontwikkelingen in de spiegelreflex markt op zijn naam staan, waarvan de meest recente ontwikkeling wel die van de half lichtdoorlatende spiegel is zoals die gebruikt wordt in de Alpha 33 en Alpha 55 camera's. Uiteraard zijn ook deze camera's te bekijken op de Photokina, net als de nieuwe NEX 3 en NEX 5 camera's en de Alpha 560 en Alpha 580. Als u er dan toch bent, vergeet dan ook niet de nieuwe objectieven die het bedrijf laat zien op de beurs.

Pentax
Zo hoor je een tijdje niks van een merk, en zo is het bijna dagelijks in het nieuws. Pentax heeft op de Photokina 2010 een grote stand waar liefhebbers van dit merk kennis kunnen maken met de professionele middenformaat camera 645, en de K-r. De stand is groot genoeg, dus wie weet wat er nog meer te zien zal zijn bij dit mooie merk.Olympus
Elk Olympus hart gaat sneller kloppen nu bekent gemaakt is dat Olympus een nieuwe topper in het E-segment gaat tonen op de Photokina. De Olympus E-5 is de opvolger van de legendarische E-3 en E-1 camera's en is nu ook in staat om te filmen in een HD filmresolutie. Olympus zal binnenkort nog veel meer van zich laten horen, maar of dat al op de Kina zal zijn is nog niet duidelijk. Dit merk kon wel eens heel snel gaan groeien de komende tijd.Zacuto
Opmerkelijk nieuws kunt u verwachten van Zacuto. Dit bedrijf zal met een elektronische zoeker op de markt komen voor filmende spiegelreflexcamera's zodat u de bekende Z-Finder niet meer achter op de camera hoeft te gebruiken maar de zoeker gewoon op een gunstigere plaats aan een camera-rig kunt monteren en op de camera kunt aansluiten met een eenvoudige mini-HDMI kabel. Details ontbreken nog, maar deze zoeker zal snel bekent gemaakt worden.Clik Elite
Het tassenmerk Clik Elite dat recent nog in de rugzakken test van Zoom de beste tas leverde, zal een aantal nieuwe tassen tonen. Uiteraard gaat het dan weer om professionele tassen van dit Amerikaanse merk die zich kenmerken om hun sterkte, indeelbaarheid en draagcomfort.HDSLR Rigs
Naast de bekende merken HDSLR-Rigs, zoals Zacuto, Cambo, VariZoom en Vocas, zullen er tijdens de Photokina 2010 ook tal van andere merken aanwezig zijn met Rigs om het filmen met een digitale spiegelreflexcamera gemakkelijker te maken. Op de beurs zullen we bijvoorbeeld rigs gaan zien van Habbycam, een merk dat zich voornamelijk op budget HDSLR-Rigs gaat richten, maar ook veel Chinese bedrijven zullen in deze markt duiken en met mooie en vooral betaalbare rigs komen.Gitzo
Statievenmerk Gitzo zal op de beurs aanwezig zijn met de Athena, een volledig op afstand bedienbare statiefkop waar een camera in geplaatst kan worden. Deze kop is via een WiFi verbinding op afstand te besturen en wanneer de camera ook beschikt over draadloze bediening, is het mogelijk om dus echt op afstand foto's te maken terwijl gebruik gemaakt wordt van de live-view mogelijkheden van de camera. Uiteraard zal Gitzo nog meer mooie nieuwe statieven tonen, maar de Athena is wel het pronkstuk (was al eerder te zien op andere beurzen, maar nu voor het grote publiek).Redged
Het Nederlandse bedrijf Redged zal een eerste video statief tonen, naast tal van foto statieven die dit bedrijf al op de markt heeft. Het video statief kenmerkt zich door een vloeistof gedempte kop en een nivelleerfunctie waardoor de gebruiker het statief snel recht kan zetten. Redged is een nog redelijk nieuw merk dat zich de afgelopen twee jaar flink heeft bewezen. Van het RTT 324 fotostatief zijn er het afgelopen jaar alleen in Nederland al meer dan 5000 verkocht en hiermee heeft het merk zich dan ook echt een plaats bevochten in de statieven markt.Hahnemühle
Papierfabrikant Hahnemühle laat ook van zich horen op de Photokina 2010. Deze fabrikant van professioneel papier voor fineart prints zal op de beurs het Harman by Hahnemühle papier laten zien dat zich kenmerkt door een enorme kleurechtheid over lange tijd. Dit papier is getest onder verschillende extreme belichting-situaties zodat bekeken kon worden hoe de kleurechtheid van dit papier is na jarenlang gebruik. Uit deze tests is naar voren gekomen dat dit papier zich goed zal houden zelfs na 200 jaar permanente blootstelling aan daglicht.

Metz
Er gaan vele geruchten over nieuwe flitsers van het merk Metz. Het bedrijf zou mogelijk een manuele flitser op de markt brengen voor strobist gebruik en er zouden nieuwe modellen komen voor TTL gestuurd flitsen vanaf diverse camera's. Veel ins- en outs hebben we hier nog niet over maar we weten wel dat er een persconferentie geplant staat.

Chinese 'rommel'
De term 'rommel' horen we veel als het gaat om de Chinese producten die aangeboden worden op de Photokina. Veel producten zijn regelrechte vervalsingen van reeds bestaande merken, en de aanbieders van deze producten kunnen grote problemen verwachten want de politie en douane zullen hier (net als voorgaande jaren) streng op controleren. Naast deze vervalsingen zijn er echter ook genoeg authentieke producten te vinden, zoals studio apparatuur en accessoires voor zowel compacte als spiegelreflexcamera's.

Dit jaar zal de Photokina behoorlijk in het teken staan van Strobist fotografie. Veel merken zullen hun radio triggers, snoots en andere flitser accessoires tonen en ook de gevestigde merken zoals Falcon Eyes en Visico zullen aanwezig zijn met de nieuwste producten.

Leuk allemaal, maar u kunt niet naar Duitsland komen om de beurs te bezoeken
Geen enkel probleem, vanaf maandag 20 september zal dSLR Media op deze site dagelijks schrijven over de nieuwste snufjes, de mooiste studio apparatuur en de laatste nieuwe aankondigingen die te vinden zijn op de Photokina 2010. Met 3 redacteuren zoeken wij voor u naar al het nieuws dat we op de kina kunnen vinden. Heeft u geen zin in lezen? Volg ons nieuws dan gewoon via de video journaals die wij bij de artikelen gaan plaatsen.

Zoeken naar berichtgevingen over de Photokina 2010
Wilt u deze website doorzoeken op nieuws over de Photokina 2010, gebruik dan de zoekterm Kina2010 in de zoekmachine op deze website (vergeet niet het vinkje op nieuws te zetten).

Terug

Twitter Plaats op NUjij.nl Plaats op MSN Reporter Opslaan in del.icio.us Print dit artikelReacties van anderen
Marq Burcksen (2643 dagen geleden.)
Ben nu nog op zoek naar meerijders naar de Photokina op zondag. Ga zelf vanuit Utrecht.

Berend Eissens (2648 dagen geleden.)
Cologne is niet zo ver maar ja heb ik tijd ? Lijkt me wel een keer leuk toe om eens op zo'n beurs rond te snuffelen.

W©lter Kobus (2650 dagen geleden.)
We blijven het in de gaten houden. Succes!!

Uw reactie

* Name
* Email
* Mijn reactie
Max. 500 tekens.

* Ik ga akkoord met de voorwaarden

Controle sommetje: 6 + 8 =


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera's
Zie ook . . .
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦ Pentax QS-1 op de Photokina 2014
♦ Panasonic toont de nieuwe LX100 in detail
♦ Canon introductie: Powershot SX520 HS en SX400 IS
♦ Photokina 2012 overzicht
♦ Photokina afgelopen, tot over 2 jaar. (suggesties voor verbeteringen in de reacties a.u.b.)
♦ Leica stand op de Photokina
♦ Nanuk 935 case demonstratie door Frank Vitiello
♦ FLU Card Pro, de WiFi SDHC geheugenkaart die werkt zoals het moet
♦ b-grip beld holder system op de Photokina 2012Nieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (49 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (323 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (423 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (427 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (427 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (460 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (484 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (539 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (567 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (598 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?