Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws

Nikon introduceert de Nikon 1 J2

Gepost : 2012-08-09 10:15
Persbericht
Europa's best verkopende compacte systeemcamera zet een nieuwe stap voorwaarts.

De Nikon 1 J2 denkt niet alleen snel, hij reageert ook snel. Daarmee is deze camera bij uitstek geschikt voor het maken van schitterende foto's en films. De nieuwe compacte systeemcamera Nikon 1 J2 is de uitgangspunten van de Nikon 1-serie trouw gebleven zoals de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en handzaamheid zijn behouden.

Nieuw objectief en onderwater behuizing
Nieuw is het superslanke 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6-objectief met 2,5x zoom, die een bereik heeft dat geschikt is voor de meeste omstandigheden. De hoge resolutie lcd-monitor van 7,5 cm (3 inch) met 921.000 beeldpunten heeft een grote kijkhoek en is voorzien van beschermend glas. Verder zorgen innovatieve camera-accessoires zoals de waterdichte behuizing WP-N1 ervoor dat je ook onder water je grenzen kunt verleggen.Met mij is elke foto raak! Door de enorme snelheid van de Nikon 1 en functies als Slimme fotoselectie en de Bewegingssnapshot staat deze positionering als een huis. Met de nieuwe Nikon 1 J2 is er een aantal “altijd raak-technieken” toegevoegd. Zo zijn voortaan ook nachtportretten altijd raak door de Night Portrait stand, waarbij drie foto’s van de achtergrond en een foto van de voorgrond (met flits) worden gecombineerd tot één schitterende foto. Door de Backlighting/HDR-stand zijn foto’s met veel tegenlicht voortaan ook altijd raak. Bovendien was het maken van panorama-foto’s nog nooit zo makkelijk als met de stand Easy-panorama. Panorama-foto’s, zowel horizontaal als verticaal, zijn voortaan altijd raak.

De Bewegingssnapshot maakt een heel nieuwe vorm van fotografie mogelijk. Vluchtige momenten worden vastgelegd en zo afgespeeld dat de beelden tot leven lijken te komen. Hierbij wordt samen met een film in slow motion een stilstaand beeld opgenomen. Deze beelden worden vervolgens gecombineerd tot een levensechte bewegende foto, zodat het verhaal achter de beelden als het ware tot leven komt. Zo kun je voor het eerst een beweging op een foto vastleggen, of het nu gaat om kabbelende golven aan het strand, de glimlach van je beste vriend of vriendin of een kind dat de kaarsjes op de verjaardagstaart uitblaast.

De functie Slimme fotoselectie helpt bij het maken van optimale foto's met hoge resolutie. Hoe vaak heb je het moment suprême gemist omdat je net een fractie van een seconde te vroeg of te laat afdrukte? De Nikon 1 J2 doet dit denkwerk voor je. Druk eenmaal op de sluiterknop en de camera registreert 20 beelden van hoge resolutie en hoge snelheid en selecteert automatisch de vijf beste foto's op basis van gezichtsuitdrukking, compositie en scherpstelling. Daarna geeft de camera de beste foto weer op het lcd-scherm in hoge resolutie. Ben je niet tevreden met de opname, dan stelt de camera andere beelden voor waaruit je kunt kiezen. Je hoeft dus nooit meer genoegen te nemen met een slechte foto.

nieuwe onderwerpstand - Creatief
De creatieve mogelijkheden van fotografie zijn onbegrensd. Met de nieuwe stand Creatief van de Nikon 1 J2 kun je moeiteloos diverse fotostanden, filters en opname-instellingen oproepen en deze rechtstreeks toepassen op de preview. Met de nieuwe F-knop (Functie) heb je direct toegang tot de P, S, A, M standen en bekijk je direct op het display hoe bepaalde creatieve effecten uitpakken. Zo kun je met het filter Zacht de sfeer versterken en met het Miniatuur-effect en de stand Selectieve kleur, geef je je foto’s een eigenzinnig karakter.

Zeer geschikt voor watersporters en duikers
Samen met de Nikon 1 J2 wordt de waterdichte behuizing WP-N1 geïntroduceerd. Daarmee kunnen amateurduikers die zich helemaal willen uitleven op hun hobby de Nikon 1 J1 of Nikon 1 J2 onder water meenemen om kwaliteitsopnamen te maken op nieuwe diepten. De waterdichte behuizing is compatibel met het 1NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6-objectief. De glanzend witte WP-N1 houdt de camera droog tot op een diepte van 40 meter en zorgt ervoor dat alle functies van de camera onder water even moeiteloos kunnen worden bediend als aan land. Verder is de Nikon 1-reeks uitgebreid met een superslank objectief met 2,5x zoom, de 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6. Door zijn variabele brandpuntsafstand van 11-27,5mm is dit objectief geschikt voor de meest uiteenlopende omstandigheden. Toch is het objectief dermate compact dat de camera moeiteloos in jas- of broekzak past. Om de camera in te schakelen, draai je alleen maar aan het objectief. Uitschakelen gaat net zo makkelijk: je draait de ring in tegengestelde richting. Het 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6-objectief is los verkrijgbaar in het zwart en wit of, bij aanschaf in combinatie met de Nikon 1 J2, in de kleur van de camera.Technische specificaties
Krachtige EXPEED 3-beeldprocessor: staat garant voor ongeëvenaard snelle en krachtige prestaties, en is voorzien van twee krachtige engines die beelden met een snelheid van maar liefst 600 megapixels per seconde kunnen verwerken. De revolutionaire opnamestanden van de camera worden mogelijk gemaakt door de superieure ruisonderdrukking van de processor.

Geavanceerd hybride autofocussysteem (AF): stelt zo snel scherp dat je momenten zonder vertraging kunt vastleggen. Het systeem schakelt direct over naar fasedetectie-AF bij glanzende of bewegende onderwerpen, of naar contrastdetectie-AF als het onderwerp niet beweegt of als er weinig licht op valt.
Supersnelle AF CMOS-beeldsensor: levert de prestaties die je nodig hebt om schitterende foto's en films te kunnen maken, en biedt de ideale balans tussen systeemgrootte, snelheid, lichtgevoeligheid, resolutie en scherptediepte. Daardoor kunnen in de meest uiteenlopende belichtingsomstandigheden gedetailleerde beelden met een resolutie van 10,1 megapixels worden gemaakt, zelfs van snel bewegende onderwerpen.Snelle en nauwkeurige continuopnamen: optimaal gebruik van het autofocussysteem maakt het mogelijk opnamen met volledige resolutie te maken bij 10 beelden per seconde, zelfs van snel bewegende onderwerpen. Daarnaast kun je scherpstellen op één onderwerp en profiteren van de fenomenale verwerkingssnelheid van de camera om beelden met volledige resolutie met een snelheid van maar liefst 60 bps vast te leggen. Dit betekent dat je met de scherpstelstand AF-S maximaal 12 beelden met volledige resolutie kunt vastleggen met een snelheid van ca. 60 bps; de brandpuntsafstand en de belichting voor het eerste beeld zijn vast ingesteld.

Geavanceerde filmopnamen: met deze functie kun je een foto met volledige resolutie maken terwijl je aan het filmen bent. Je hoeft dus niet met filmen te stoppen! Daarnaast kun je dramatische effecten creëren door opnamen in extreme slow motion te maken. Films kunnen worden opgenomen in Full HD en dankzij het autofocussysteem met fasedetectie kun je moeiteloos indrukwekkende actiescènes vastleggen.

Intuïtieve bediening: dankzij de overzichtelijke menu's, een helder lcd-scherm, de eenvoudig te bedienen standknop en de ingebouwde flitser.

Uitbreidbaar systeem: de verwisselbare 1 NIKKOR-objectieven zijn geschikt voor bijna elk soort onderwerp en zijn geoptimaliseerd voor filmopnamen.

Adapter voor F-vatting: deze kan worden bevestigd op de 1-vatting van de camera en maakt het mogelijk een NIKKOR SLR-objectief te gebruiken. Door verschillende objectieven te gebruiken, kun je met allerlei opnametechnieken experimenteren. Wanneer je AF-S- en AF-I NIKKOR-objectieven gebruikt, blijf je profiteren van het buitengewone Nikon 1-autofocussysteem.Prijs en uitvoering
De Nikon 1 J2 is in Nederland leverbaar in zes kleuren (zilver, zwart, wit, roze, rood en oranje) en met een geborsteld metalen of textuurafwerking.

De verkoopadviesprijs van de kit met 10-30VR bedraagt € 539,- en de kit met het nieuwe 1 NIKKOR 11-27.5mm bedraagt € 519. De Nikon1 J2 is naar verwachting leverbaar vanaf 6 september.

De verkoopadviesprijs van de WP N1 waterdichte behuizing bedraagt €799. De WP N1 is naar verwachting leverbaar vanaf 16 augustus.

Citaat Productmanager Nikon Europe, Jordi Brinkman
Het concept van de Nikon 1 is een doorslaand succes gebleken. We zijn dan ook bijzonder trots op dit nieuwste model. Zoals het een echte Nikon 1 betaamt, is de J2 uitgerust met een supersnelle sensor die krachtig genoeg is om adembenemende foto's en films te maken. Net als bij de andere Nikon 1-modellen zijn de snelheid, de beeldkwaliteit en het formaat van deze camera perfect op elkaar afgestemd. Daarnaast maken nieuwe functies als Bewegingssnapshot en Slimme fotoselectie volledig nieuwe manieren van fotograferen mogelijk. Verder hebben we het assortiment uitgebreid met nieuwe kleuren die bij het hele gezin in de smaak zullen vallen en hebben we een aantal intuïtieve, nieuwe functies toegevoegd, zoals de stand Creatief. Mensen die hun compactcamera willen upgraden of D-SLR-fotografen die op zoek zijn naar een compactere camera met artistieke mogelijkheden zullen dit model zeker weten te waarderen.

Terug

Twitter Plaats op NUjij.nl Plaats op MSN Reporter Opslaan in del.icio.us Print dit artikelUw reactie

* Name
* Email
* Mijn reactie
Max. 500 tekens.

* Ik ga akkoord met de voorwaarden

Controle sommetje: 2 + 5 =


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera's
Zie ook . . .
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Sony alle introducties op de Photokina 2014
♦ Panasonic DMC-CM1 hands-on op de Photokina 2014
♦ Sony QX-1 camera hands-on op de Photokina 2014
♦ Samsung NX1 Hands-on op de Photokina 2014
♦ Pentax K-S1 op de Photokina 2014
♦ Pentax QS-1 op de Photokina 2014
♦ Samsung NX1 uitgelegd
♦ Ricoh WG-M1 introductie op de Photokina 2014Nieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (83 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (357 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (457 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (494 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (518 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (573 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (601 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (632 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?