Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Rectificatie eerder bericht

Gepost : 2006-05-31 10:34
Wij hebben u verkeerd geïnformeerd in het artikel waarin wij u vertelde dat Canon stopt met de productie van film gebaseerde camera's.

Vandaag (31-05-2006) bereikte ons het nieuws dat het persbericht waaruit wij citeerden berust op een misverstand. Twee persbureaus (Reuters en A.P.) hebben het persbericht van Canon inc. u . . . lees verder.

Elton John: "Alle fotografen dood!"

Gepost : 2006-05-26 00:11
Popster Elton John heeft tijdens een niets verhullende scheldkanonnade tegen fotografen geroepen dat ze allemaal doodgeschoten moeten worden. Tijdens een ceremonie bij de luxe juwelierszaak “Chopard” in Cannes leek alles goed en rustig te verlopen tot Elton John de Chopard trofee wou geven aan de Canadese acteur Kevin Zegers, een van de sterren uit de film “TransAmerica”

Elton John begon . . . lees verder.
Tijdens de Windows Hardware Conference heeft Microsoft een nieuw file formaat voor foto’s aangekondigd. Het WMP formaat, Windows Photo Format, moet een betere kwaliteit afbeeldingen geven terwijl het bestand minder dan de helft van de ruimte in beslag neemt. Microsoft gaf tevens aan dat ze de afgelopen vier jaar aan dit nieuwe formaat heeft gewerkt in samenwerking met fabrikanten van fotoapparatu . . . lees verder.

Canon stopt ontwikkeling filmcamera

Gepost : 2006-05-25 19:11
REUTERS: Het Japanse concern Canon overweegt, in navolging van Nikon en Konica, te stoppen met de ontwikkeling van nieuwe filmcamera's en zich alleen nog maar te concentreren op digitale modellen. De huidige lijn van fotofilm camera's blijft vooralsnog wel gehandhaaft, maar er zullen geen nieuwe modellen meer bij komen.

Hoe lang de huidige modellen nog in productie blijven is afhankelij . . . lees verder.

Nieuwe DSLR's van Pentax

Gepost : 2006-05-23 14:13
Pentax heeft vandaag 2 nieuwe DSLR camera’s aangekondigd die zijn uitgerust met een 6.1 megapixel beeldsensor. De camera’s gaan luisteren naar de namen K100D en K110D, waarvan de K uiteraard doelt op de compatibiliteit met de K mount lenzen.

De K100D heeft een 11 punts autofocus systeem, sluitertijden tot 1/4000 seconde, een instelbaar ISO bereik tot ISO 3200 en schiet zijn foto’s met 2.8 . . . lees verder.

Foto Tentoonstelling Evelyn Hofer

Gepost : 2006-05-21 11:25
In het pinkster Weekend (23 juni) opent het fotomuseum Den Haag een overzichtstentoonstelling van de "beroemdste onbekende fotografe van Amerika" Evelyn Hofer. Hofer werdt voornamelijk bekend om haar stillevens en portretten die meer van schilderijen dan van foto's weg hebben. Hofer ging in 1947 in Amerika wonen en werken als modefotograaf bij het modeblad Vogue. Later ging ze zich b . . . lees verder.

Supersnelle sensor

Gepost : 2006-05-19 17:30
Micron Technology heeft een sensor ontwikkelt die het mogelijk maakt tot wel 10 foto’s per seconden te maken in een resolutie van 8 megapixels en tot wel 30 foto’s per seconden met 2 megapixels. Behalve dat de sensor geschikt is voor fotografie met een hoge resolutie is de sensor ook nog eens geschikt voor video opnamen in het 720p formaat, wat het instap niveau is van HD filmen. Geen huidige s . . . lees verder.

Firmware update Olympus E-330

Gepost : 2006-05-19 17:04
Olympus is met nieuwe firmware gekomen voor de E-330 digitale spiegelreflex camera. Met deze update krijgt de gebruiker een beter beeld bij live preview in de B mode wanneer er 10x wordt ingezoomd (dit is de macro live view). Bovendien kan de live view B mode ook worden gebruikt in de onderwater macro mode en in de onderwater breed mode. (maar alleen als de mode draaiknop is ge-personaliseerd) Voor . . . lees verder.

Model klaagt over coverfoto Maxim

Gepost : 2006-05-19 14:21
Het fotomodel Veronica Varekova klaagt over een foto van haar op de cover van Maxim. Varekova zegt nooit toestemming te hebben gegeven voor publicatie van de foto op deze manier, maar het blad beweert dat het de toestemming wel heeft gekregen van Corbis.

De foto van Varekova, die topless in jarretels op haar knieën zit, is ge . . . lees verder.

Zigview S2 hoekzoeker met een +

Gepost : 2006-05-17 16:15
Al een paar jaar geleden bracht het bedrijf Zigview een beeldscherm op de markt dat achter op de zoeker van een camera gemonteerd kon worden zodat de fotograaf onder een hoek door de zoeker kan kijken. Gek genoeg werd het product in Europa niet echt een succes. Een paar jaar later probeerde het bedrijf het weer maar nu met de Zigview “R”

De Zigview “R” is qua uiterlijk niet veel verander . . . lees verder.

Goed jaar voor Nikon

Gepost : 2006-05-17 11:18
Nikon heeft de cijfers over het jaar 2005 bekend gemaakt en heeft een goed jaar gehad. De imaging divisie van het bedrijf boekte een omzet van 417 miljoen Yen tegen 356 miljoen Yen in het voorgaande jaar (17% groei)

De verkopen van digitale camera’s zijn ook flink gegroeid. Van de Coolpix modellen werden er maar liefst 7.1 miljoen verkocht, dat waren er 1.5 miljoen meer dan in het jaar daarvoo . . . lees verder.

Digitale camera voor luier dragers

Gepost : 2006-05-17 10:03
Kinderspeelgoed fabrikant Fischer Price heeft een digitale camera speciaal voor kinderen gemaakt. Het bijzondere van de camera is dat deze echt gemaakt is voor de allerkleinsten onder ons, die nog geregeld de camera laten vallen en er mee slaan tegen muren en noem maar op.

De camera zelf is een vrij simpel apparaat met een resolutie van slechts 640x480 pixels, maar dat is voor de kids natuurlijk . . . lees verder.

Update voor Adobe Photoshop

Gepost : 2006-05-17 08:47
Adobe heeft een update beschikbaar gesteld vaar haar populaire foto bewerkingsprogramma Photoshop CS2. De update met de naam 9.0.1 maakt Photoshop vooral sneller, maar er zijn ook een aantal werkelijke foutjes in het programma gerepareerd. De update behelst zowel het programma voor Windows® als Macintosh® computers.

De belangrijkste verbeteringen op een rijtje:

• Wanneer u snelle beweging . . . lees verder.

Joby GorillaPod

Gepost : 2006-05-16 15:45
JOBY, een nog vrij onbekende producent van fotografische accessoires, heeft een statiefje op de markt gebracht dat zich als een aapje rond een grillig oppervlak kan vastgrijpen. Het statiefje, met de naam GorillaPod is nu nog alleen verkrijgbaar voor compact camera’s die niet al te veel wegen, maar er is een versie in de maak voor grotere en zwaardere camera’s, zoals DSLR modellen en video came . . . lees verder.

Seagate 750GB externe Harddisk

Gepost : 2006-05-16 14:57
Seagate Technology heeft de eerste 750GB externe harddisk op de markt gezet. De 750GB Pushbutton Back-Up HD is voornamelijk bedoeld om back-ups te maken van complete systemen maar kan ook worden gebruikt als extern opslag medium. Tevens is het mogelijk om meerdere units te stapellen om zo een terrabytes groot harddisk systeem te verkrijgen.

Door gebruikt te maken van de meegeleverde software is . . . lees verder.

Adobe Camera RAW plug-in update.

Gepost : 2006-05-16 13:27
Adobe Systems Incorporated heeft een update voor de Camera RAW plug-in beschikbaar gesteld. Gebruikers van Photoshop CS2 kunnen de plug-in gratis downloaden van de Adobe Photoshop website.

Met de nieuwe versie van Camera RAW heeft Photoshop nu ook ondersteuning van de Canon EOS-30D, de Leaf Aptus 65 & 75, . . . lees verder.
Sony heeft een tipje van de sluier opgelicht over de nieuwe Alpha camera, die geplant staat voor deze zomer. Volgens Toru Katsumoto, Senior General Manager bij de Digital Imaging Group van Sony, zullen er in het eerste jaar ook niet minder dan 20 verschillende nieuwe lenzen worden geproduceerd en op de markt gebracht. “Een nieuw model DSLR camera heeft alleen kans van slagen als er voldoende kwali . . . lees verder.

Olympus 2e DSLR merk?

Gepost : 2006-05-15 22:54
Volgens een nieuwsbericht van Reuters in Japan heeft Olympus zijn targets gezet op een flinke groei in het DSLR segment. In een interview met Olympus topman Kikukawa verteld hij dat Olympus binnen 3 jaar een factor 2 meer DSLR camera’s wil verkopen. Hiermee zou Olympus het tweede DSLR camera merk worden en Nikon van deze plaats stoten.

Op de vraag hoe Olympus denkt deze groei te kunnen waarmake . . . lees verder.

Foto Sony Alpha op Internet

Gepost : 2006-05-15 22:13
De eerste foto’s van Sony’s nieuwe Alpha systeem zijn op het internet te vinden. Sony geeft in een verklaring aan dat nog niet zeker is of de camera al zijn uiteindelijke vormgeving heeft, maar dat de foto die wij hebben wel echt een prototype behelst. Waneer de camera werkelijk op de markt komt is nog niet bekend. Sony heeft aangegeven dat ze de camera nog deze zomer wil gaan lanceren.

Voor . . . lees verder.
De nieuwste innovatie van Olympus op het gebied van digitale imaging, de E-330 met Live Preview-functie, is onderscheiden met de Europese TIPA Award 2006 voor “Best Imaging Innovation”. De TIPA (Technical Image Press Association) kent elk jaar een aantal awards toe aan opmerkelijke producten en technologieën op het gebied van de fotografie. De TIPA is een organisatie van 31 fotovakbladen uit 12 . . . lees verder.

Fujifilm upgrade problemen

Gepost : 2006-05-09 22:21
Nog maar een paar maanden geleden bracht Fujifilm groots in het nieuws dat bezitters van een S3 DSLR camera hun camerageheugen konden laten uitbreiden zodat de camera meer beelden in een burst kan fotograferen. Nu blijkt dat Fujifilm geen onderdelen genoeg heeft om daadwerkelijk de camera’s te upgraden. Geïnteresseerden die hun camera hebben aangeboden bij Fujifilm hebben dan ook nog geen datum g . . . lees verder.

Spongebob en Dora voor kinderen.

Gepost : 2006-05-09 22:06
Niet digitaal, zeker geen spiegelreflex… Eigenlijk horen deze camera’s niet op deze website thuis, maar ze zijn zo leuk dat we er toch een artikel aan wijden. Kinderen zijn gek op Spongebob Squarepants en Dora, en vanaf mei dit jaar brengt Fujifilm een tweetal camera’s voor eenmalig gebruik op de markt met deze twee populaire strip figuurtjes. De camera’s zullen in verschillende versies te k . . . lees verder.
ZietDitErUitAlsEenKnop???Fujifilm en National Geographic magazine geven samen een getalenteerde amateur de kans om met beroepsfotograaf Bill Hatcher op pad te gaan voor een fotoshoot. De door de amateur gemaakte foto’s zullen daarna worden gepubliceerd in een 3 pagina’s tellende special in National Geographic Magazine.

Om mee te doen . . . lees verder.

Nieuwe Sony printers

Gepost : 2006-05-09 09:34
Sony heeft in een persbericht twee nieuwe fotoprinters aangekondigd. De fotoprinters zijn niet alleen ontworpen uit oogpunt van kwaliteit, maar zeker ook met inachtneming van de wens van gebruikers om een stijlvol product te hebben. De printers zullen dan ook niet misstaan in modern ingerichte kantoren of huiskamers. De kwaliteit van de printers is volgens Sony gelijk aan, of zelfs beter, dan wat u . . . lees verder.

Goed eerste kwartaal Canon

Gepost : 2006-05-09 09:02
Canon zit in de lift. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft het bedrijf een groei meegemaakt van niet minder dan 9.5% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2005. Wanneer er puur naar de digitale camera divisie wordt gekeken is het zelfs nog spectaculairder. Die divisie heeft een groei meegemaakt van maarliefst 84.9%. Het is niet voor het eerst dat Canon het goed doet. Al 7 jaar lang staat Can . . . lees verder.

Veel klachten INCA B.V.

Gepost : 2006-05-09 08:32
Veel mensen met Nikon apparatuur die voor service zelf naar Haarlem gaan klagen over de manier waarop ze worden geholpen bij INCA B.V. de officiële importeur van Nikon in Nederland. Scoorde het bedrijf vroeger juist heel erg hoog als het ging om service vriendelijkheid en vakkennis, nu is men een stuk minder positief over het bedrijf.

Op 20 Maart 2006 werd officieel bekend gemaakt dat Nikon per . . . lees verder.

Programmeurs de laan uit

Gepost : 2006-05-07 22:52
Apple computers zou het gehele team van software programmeurs en ontwikkelaars die hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van Aperture hebben gevraagd om op te stappen. Dit is gebeurt na de niet aflatende stroom van klachten over de slechte kwaliteit van het computerprogramma bedoeld voor het organiseren, beheren en bewerken van foto’s. Eerder al was de prijs van het pakket flink omlaag gegaan en h . . . lees verder.

Microsoft Graphics Designer

Gepost : 2006-05-07 21:36
Microsoft heeft een nieuw fotobewerking pakket op de markt gebracht onder de naam Microsoft Graphics Designer. Met deze software kunt u uiteraard foto’s bewerken, maar één functie in het bijzonder viel ons op de redactie heel erg op. De software is namelijk in staat om foto’s te stitchen. Stitchen is een ander woord voor het aan elkaar plakken van foto’s zodat er een grote foto ontsta . . . lees verder.

Nikon D200 krijgt DIWA Award.

Gepost : 2006-05-05 14:06
DIWA Persbericht

De verwachtingen waren hoog gespannen toen de Nikon D200 enkele maanden geleden werd geïntroduceerd. Zou de camera de verwachtingen waar maken? Een overweldigend ‘Ja’ was het antwoord. De D200 is beter dan veel van zijn concurrenten, zelfs die met een veel duurder prijskaartje. Maar de camera is niet alleen bijzonder op papier, hij presteert ook professioneel. Zelfs o . . . lees verder.

Software vertraging Nikon

Gepost : 2006-05-01 17:05
Nikon heeft aangekondigd dat de software paketten Capture NX en Nikon View Pro later dan geplanned op de markt zullen komen. De reden voor deze vertraging zit in het uitlopen van de research voor deze producten. Nikon hoopt Capture NX in juli 2006 in de winkels te krijgen in plaats van mei 2006.
Voor Nikon View, dat geplanned stond in mei 2006, is nog geen nieuwe release datum bekend. . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (83 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (357 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (457 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (494 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (518 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (573 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (601 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (632 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?