Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Prijsstijging fotografische producten

Gepost : 2006-06-30 11:24
Fuji Photo Film U.S.A. Inc. heeft vandaag bekendgemaakt dat het de prijs voor analoge fotografie producten drastisch gaat verhogen. De prijs van lichtgevoelig papier, en dan met name het kleuren papier, zal stijgen met 6 tot 8% en de prijs van chemicaliën zal zelfs sterker stijgen met verhogingen van 10 tot 22%, afhankelijk van de producten.

De prijsstijgingen zijn het directe gevolg van de prij . . . lees verder.

MSR GroupShot voor perfecte groepsfoto's

Gepost : 2006-06-30 11:12
Microsoft Research heeft een fotobewerking programma gepubliceerd waarmee uit een serie matige groepsfoto’s een compositie kan worden gemaakt voor een perfecte groepsfoto. Iedere fotograaf die wel eens groepsfoto’s maakt kent het probleem. Een persoon uit de groep heeft net zijn ogen dicht op die foto die eigenlijk het leukst is. Met Microsoft Research Group Shot is het mogelijk de beste foto i . . . lees verder.
Kroatië mag mogelijk niet toetreden tot de Europese Unie ten gevolge van een geweldsdelict waarbij een Nederlandse reportage fotograaf gewond raakte. De fotograaf Ad van Denderen was op het strand van Split bezig met een foto reportage toe hij ineens werd belaagd door een groep mannen die hem om niks in elkaar sloegen terwijl een grote groep omstanders stond toe te kijken. Later in het ziekenhuis . . . lees verder.

Toshiba 4GB SDHC geheugen

Gepost : 2006-06-29 10:07
Toshiba heeft gisteren haar eerste Secure Digital High Capacity (SDHC) geheugenkaart geïntroduceerd. Volgens de planning moet de kaart in september in de winkels liggen. De geheugenkaart voldoet aan de nieuwe ver. 2.0 standaard zoals deze door de SD Card Assocoation is vastgelegd, waarmee het mogelijk is om SD geheugenkaarten te maken met een grotere capaciteit dan 2GB. Deze standaard voorziet ook . . . lees verder.

Een fotoboek maken.

Gepost : 2006-06-28 15:24
Fotografen die graag zelf hun fotoboeken willen maken kunnen tegenwoordig veel kanten op. Er is keuze genoeg als het gaat om fotoboeken, maar lang niet alle boeken zijn voor alle doelen geschikt. Wij hebben voor u een opsomming gemaakt van een aantal mogelijkheden en de kwaliteit hiervan voor u onderzocht.

Om te beginnen staat u voor de keuze of u zelf wilt afdrukken en binden, of dat u dat wilt . . . lees verder.

Microsoft neemt iView Group Ltd. over

Gepost : 2006-06-28 08:42
Softwaregigant Microsoft heeft een opmerkelijke stap gezet in haar software marketing plan. De gigant heeft namelijk het bedrijf iView Group Limited opgekocht, waarmee de producten die dit bedrijf maakte voor zowel de MAC als de PC in handen zijn gekomen van Microsoft.

“Iedereen kan gewoon doorgaan met het kopen en gebruiken van iView producten, in de wetenschap dat ze kunnen rekenen op volled . . . lees verder.

Baby Suri niet langer te koop

Gepost : 2006-06-27 20:31
Tom Cruise en Katie Holmes hebben besloten de foto’s van hun dochter Suri niet langer te koop aan te bieden. Na het enorme bedrag dat de foto’s van Shilow Nouvel, het kind van Angelina Jolie en Brad Pitt, hadden opgebracht dachten ook Cruise en Holmes veel geld te kunnen vragen voor hun kinderfoto’s. Ze konden er ook veel geld voor krijgen, maar vonden 3 miljoen niet genoeg en besloten daarom . . . lees verder.

Vliegende foto's

Gepost : 2006-06-27 18:17
Of u er wat aan heeft weten we echt niet. Nuttig is het ook niet, maar leuk wel. De GadgetShop verkoopt namelijk een standaard die alles wat van metaal is en wat niet te zwaar is kan laten vliegen. Sterke elektromagneten en een uitgekiende processor zorgen er voor dat het metalen object niet vastgeplakt tege . . . lees verder.

Grootste foto-petitie ooit

Gepost : 2006-06-27 11:48
De Control Arms actie is uitgelopen tot de allergrootste fotopetitie ooit in de geschiedenis. In totaal 1 miljoen mensen heeft een foto opgestuurd. De foto’s zijn verwerkt tot een grote foto collage en aangeboden aan Kofi Annan. De petitie beoogt een betere controle door regeringen op de verkoop van wapens.

Meer informatie op de website van Cont . . . lees verder.

Adobe koopt RawShooter technoligie

Gepost : 2006-06-27 00:13
Foto-Software gigant Adobe Systems Incorporated heeft vandaag melding gemaakt van de aankoop van RawShooter technologie van Pixmantec. Adobe is voornemens om de technologie te gaan inzetten in het binnenkort op de markt te verschijnen softwarepakket Lightroom, maar mogelijk ook in andere software producten waar gebruikers willen werken met RAW files.

Pixmantec is door deze overname gestopt met d . . . lees verder.

Compact camera voor 10 dollar

Gepost : 2006-06-26 15:09
In Nederland zie je ze nog niet in de winkels liggen, maar in Amerika kunt u bij veel winkelketens hele leuke digitale camera’s kopen die u kunt gebruiken tot het geheugen vol is en dan moet inleveren om de foto’s te laten afdrukken. Eigenlijk gewoon het idee van de wegwerp camera, maar dan de digitale variant hiervan.

Het succes laat zich verklaren in het feit dat u met analoge wegwerp came . . . lees verder.

Beatles foto's herontdekt.

Gepost : 2006-06-26 01:08
In Groot Briattannie zijn tot nu toe onbekende foto's van de Beatles opgedoken. De foto's zijn in 1963 gemaakt door de fotograaf Michael Ward, dit was kort voordat de popgroep doorbrak.

Ward was toen fotograaf voor het meidenblad Honey en kreeg voor dit blad de kans de popgroep te fotograferen. Slechts een van zijn foto's werd destijds gepubliceerd en de negatieven van zijn werk k . . . lees verder.

Firmware update Olympus E-300 / E-330

Gepost : 2006-06-22 14:20
Olympus heeft twee firmware updates aangekondigd voor de E-300 en E-330 digitale spiegelreflexcamera’s. De updates kunnen worden uitgevoerd door uw camera met uw computer te verbinden en de meegeleverde software (Olympus Master of Olympus Studio) op te starten. Kies vervolgens voor de Update Camera functie uit het camera online service menu. De firmware updates worden dan meteen uitgevoerd.

Wa . . . lees verder.

Grafschennis of Kunstfoto?

Gepost : 2006-06-22 00:22
ANP: De rechtbank in Utrecht heeft woensdag oordeel moeten vellen over een geval van grafschennis. Een 53–jarige amateurfotograaf uit Veendam en een 47–jarige vrouw uit Utrecht werden hierbij veroordeeld tot een boete van 500 euro voor grafschennis. De politierechter oordeelde dat het tweetal de rust op een Utrechtse begraafplaats hebben verstoord toen de man foto's maakte van de vrouw ter . . . lees verder.

Adobe Lightroom 240.000 keer gedownload

Gepost : 2006-06-22 00:07
Adobe Labs heeft met vreugde meegedeeld dat de BETA versie van Adobe Lightroom al meer dan 240.000 keer is gedownload. Sinds BETA versie 1 van het softwarepakket aan het begin van dit jaar online werd geplaatst is de response van testers enorm. Inmiddels zit het pakket op BETA versie 3, en dan gaat het nog alleen om de MAC versie want de Windows variant is nog niet klaar om getest te worden (maar z . . . lees verder.

Noise Ninja update test

Gepost : 2006-06-21 23:34
Het veelgebruikte softwarepakket Noise Ninja heeft een onofficiële update gekregen. De update betreft de zowel de opzichzelf staande als de plug-in versies van Noise Ninja voor verschillende platforms, te weten: Mac Intel, Mac PowerPC, Windows en Linux.

De update voor de plug-in versie verhelpt een fout waardoor de zogenaamde Noise-Brush af en toe kapot gaat in de Brush gallerij. De op zichzelf . . . lees verder.

Panasonic Lumix DMC-L1 DSLR camera

Gepost : 2006-06-21 09:37
Al eerder schreven we er over maar nu is het officieel.. Panasonic heeft om 10:00 uur vanmorgen de informatie over een nieuwe Lumix DSLR camera vrijgegeven. De camera die de naam Lumix DMC-L1 heeft zal vanaf eind juli 2006 door leveranciers in Europa worden uitgeleverd aan de winkels. De adviesprijs voor de DMC-L1 i . . . lees verder.

Panasonic SDHC kaartlezers

Gepost : 2006-06-20 14:38
Panasonic heeft vandaag twee kaartlezers (een cardbus model en een USB 2.0 model) aangekondigd die overweg kunnen met de SDHC standaard. SDHC is een uitgebreidere versie van de normale SD kaart en kan capaciteiten van meer dan 2GB herbergen. Een ander voordeel van de SDHC kaarten is dat ze sneller zijn dan normale SD kaarten, iets wat met name voor real time video vastleggen (in hoge kwaliteit) zee . . . lees verder.

Modellen voor een dag opgelicht

Gepost : 2006-06-19 19:14
Volgens “Het Nieuwsblad” is de Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar de praktijken van de website modelvooreendag.be. Mensen die via dit modellenbureau foto’s wilden laten maken moesten wel 140 Euro betalen maar kregen nooit hun foto’s te zien.

Mensen die via de website hun gegevens achterlieten werden benaderd om langs te komen voor een fotosessie. Als de sessie voorbij . . . lees verder.

100 megapixelgrens doorbroken

Gepost : 2006-06-19 18:31
Dalsa Semiconductor heeft als eerste bedrijf een CCD chip gemaakt met meer dan 100 megapixels. De CCD heeft een afmeting van 4 x 4 inch en heeft een totaal van 111 megapixels ter beschikking. De sensor zal worden ingezet door de US Naval Observatory om de beweging van het melkwegstelsel in de gaten te houden. . . . lees verder.

Verboden te filmen / fotograferen

Gepost : 2006-06-19 18:23
Het Georgia Institute of Technology heeft een apparaat ontwikkeld waarmee men in staat is te herkennen of er een werkende sensor in de ruimte aanwezig is en deze dan te overbelichten waardoor deze geen beeld meer kan opnemen. Het apparaat werkt door het uitzenden van (al dan niet onzichtbaar) licht en te scannen naar werkende CCD sensoren die dit licht oppikken waarna deze dan zijn te neutraliseren . . . lees verder.

Expositie: God van Nederland

Gepost : 2006-06-19 01:09
Vanaf Zondag 18 juni tot en met zondag 1 oktober 2006 heeft museum Catharijne Convent in Utrecht een expositie over “De God van Nederland, Hedendaagse Fotografie”. De tentoonstelling biedt een verrassend overzicht van de christelijke geloofsbeleving in Nederland in alle aspecten. Dit door het tonen van foto’s van 6 fotografen die in opdracht van het museum te werk zijn gegaan.

De fotografe . . . lees verder.

Foto's op meubelen

Gepost : 2006-06-16 12:51
Cloth U.K. brengt een leuk nieuw foto product op de markt in de vorm van meubelen. Kunt u bij veel online fotowinkels of koffiekopjes, muismatten en kalenders laten bedrukken met uw eigen foto, bij Cloth U.K. kunt u terecht voor bankstellen, gordijnen, muurstoffen en stoelen. Het in Engeland gevestigde bedrijf print foto’s uit op stoffen waarmee vervolgens meubelstukken worden bekleed. Op die man . . . lees verder.

Concurrentie in de batterijenmarkt

Gepost : 2006-06-16 10:40
Matsushita Electric Industrial Co., Beter bekend onder de merknaam Panasonic opent op de batterijenmarkt de frontale aanval op Duracell en Energizer. Volgens Panasonic is de wegwerp batterijenmarkt alleen in de Verenigde staten als goed voor een omzet van 4.1 miljard dollar, waarvan nu nog 29% richting Duracell en 25% richting Energizer gaat. Panasonic heeft nu haar zinnen gezet op de nummer 1 posi . . . lees verder.

Google Picasa Web Albums

Gepost : 2006-06-16 09:23
Begin deze week schreven wij al over een op handen zijnd webalbum voor foto’s van internet gigant Google. Inmiddels is er meer duidelijk geworden over de lay-out en functionaliteit van de website. De website gaat Picasa web Albums heten en is bedoeld om gebruikers snel en eenvoudig foto’s te laten delen over het internet. Gebruikers van Picasa hoeven straks nog maar op één knop te drukken om . . . lees verder.

Seminar Apple Aperture goed bezocht

Gepost : 2006-06-15 23:54
Het gratis seminar dat computer-gigant Apple in samenwerking met Canon vandaag heeft gehouden in het Amsterdamse Okura Hotel is door ruim 200 mensen bezocht. Vooral professionele fotografen bezochten het seminar om meer te weten te komen over de nieuwe versie 1.1 van de Aperture software.

Op twee grote schermen liet een team van twee presentatoren (Een Canon medewerker en een medewerkster van Ap . . . lees verder.
Nikon meld dat er binnenkort een firmware update uitkomt voor de D2X, D2Hs en de D200 DSLR camera’s. Volgens het bericht zal de update een aantal functies toevoegen die de nieuwe D2Xs al standaard in huis heeft. Een van die functies zal de Image Authentication functie zijn waarmee (middels apart aan te schaffen software) te controleren valt of er met een afbeelding geknoeid is nadat de foto gemaa . . . lees verder.

Kingston 8GB CF geheugen

Gepost : 2006-06-14 01:15
Kingston Technology heeft een nieuwe hoge capaciteit compact flash geheugenkaart aangekondigd. Deze 8 GB Elite Pro kaart is de opvolger van de eerder geïntroduceerde 512MB, 1GB, 2GB en 4GB geheugenkaarten en heeft een data transfer snelheid van 8MB/Sec voor lezen en 6.75MB/Sec voor schrijven. De snelheid van de kaart maakt hem uitermate geschikt voor DSLR camera gebruikers. De voorgestelde verkoop . . . lees verder.

Photoshoppen, wat mag wel en wat mag niet?

Gepost : 2006-06-12 14:45
Als je voor een krant werkt als beeldredacteur of fotograaf moet je natuurlijk altijd zorgen dat je waarheidsgetrouw te werk gaat met foto’s. Stelregel is eigenlijk dat je mag Photoshoppen zolang je dat beperkt tot die zaken die je vroeger in de donkere kamer ook kon doen, dus een beetje doordrukken of tegenhouden, contrasten verhogen of juist verlagen, dat soort zaken. Het komt al tegen het rand . . . lees verder.

Help! Zand stof en water

Gepost : 2006-06-10 12:52
Met de vakantie periode in het vooruitzicht maken veel fotografen zich weer klaar voor leuke reisjes met de camera. Meestal reizen mensen naar plekken waar ze nog niet veel geweest zijn en waarvan ook de gevaren voor de camera nog niet bekend zijn. Dit artikel gaat over de gevaren, hoe ze te voorkomen en wat te doen als het toch fout gegaan is.

Om het artikel te lezen klikt u op . . . lees verder.

Nieuwe super batterij over 5 jaar

Gepost : 2006-06-10 03:49
Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology zijn bezig met de ontwikkeling van een super batterij, gebaseerd op een 300 jaar geleden ontdekte stroombron. Een kleine 300 jaar geleden is namelijk de condensator uitgevonden, een onderdeel dat bestaat uit twee verschillende metaal soorten die positief en negatief geladen zijn en daardoor str . . . lees verder.

Nieuw SD geheugen - SDHC

Gepost : 2006-06-09 09:34
Matsushita Electric Industrial Co Ltd, beter bekend onder een van haar productnamen Panasonic, heeft een reeks SD geheugenkaarten op de markt gebracht die voldoen aan de Class 2 SD Speed Specification. Deze kaarten voldoen hiermee aan een reeks eisen waardoor het SD geheugen een stuk sneller is en bovendien een grotere capaciteit kan hebben. De nu geïntroduceerde kaarten hebben capaciteiten oplope . . . lees verder.

Google Picasa Online?

Gepost : 2006-06-09 08:58
Het lijkt er op dat Google bezig is met het ontwikkelen van een online versie van het populaire programma Picasa, mogelijk zelfs in combinatie met een website om foto’s te delen. De website Inside Google bericht dat enkele powerpoint presentaties per ongeluk op het internet tere . . . lees verder.

Pentax uit de fotobranche?

Gepost : 2006-06-08 12:17
Volgens hardnekkige geruchten gaat het bedrijf Pentax binnen niet al te lange termijn stoppen met het produceren van Digitale camera's. Aandeelhouders van het bedrijf zouden hierop hebben aangedrongen omdat de markt teveel wiebelt en de technieken die in camera's gebruikt worden niet goed te beschermen zijn waardoor concurrenten dezelfde technieken kunnen gebruiken. Het japanse Pentax zou . . . lees verder.

Leica Digital M lens update

Gepost : 2006-06-08 12:01
Leica introduceert de Digital M, een digitale camera met een cropfactor van 1.33. Eerder al plaatste het bedrijf chips in hun lenzen waardoor deze te herkennen waren. De chips zullen in de Digital M uitgelezen worden en de informatie zal in de EXIF bestandsinfo worden weergegeven. Leica geeft aan dat oudere Leica M lenzen die gemaakt zijn vanaf 1963 tegen betaling kunnen worden aangepast zodat ook . . . lees verder.
Carl Zeiss, maker van professionele fotografische lenzen heeft aangekondigd dat op de photokina beurs, die 26 september van start gaat, een aantal lenzen zullen worden geïntroduceerd voor het Sony Alpha systeem. De lenzen, een Planar T * 1.4/85 ZA, een Sonnar T* 1.8/135 ZA en een Vario-Sonnar T* DT 3.5-4.5/16-80 ZA zulen beschikbaar komen via Sony, wat betekend dat dit bedrijf het dealerschap heef . . . lees verder.

Sigma 8mm Circular Fisheye

Gepost : 2006-06-07 12:55
Sigma Japan heeft vandaag een nieuwe 8mm Fish-Eye lens aangekondigd die is geoptimaliseerd voor gebruik op digitale camera’s. De lens luisterd naar de naam 8mm F3.5 EX DG Circular Fisheye en is zoals de naam al aangeeft een 8mm lens bij diafragma f/3.5. Gemonteerd op een 35mm of volframe sensor digitale spiegelreflex zal de lens een beeld geven van 180 graden. Bij gebruik op een camera met een k . . . lees verder.

HP roept Photosmart R707 terug

Gepost : 2006-06-06 20:06
TV zender CNN bericht dat Hewlett Packard wereldwijd 679.000 camera’s terug roept omdat deze vlam kunnen vatten tijdens het opladen van de accu als de camera’s zijn aangesloten op een AC voeding of het docking station. Het zou gaan om de HP Photosmart R707 camera die sinds 12 februari 2004 op de markt is.

Volgens het bericht op CNN zit het probleem in het gebruik van niet oplaadbare batteri . . . lees verder.

Sony Alpha A-100

Gepost : 2006-06-06 01:26
Sony Electronics heeft vandaag de specificaties vrijgegeven van haar eerste digitale spiegelreflexcamera de Alpha-A 100. Dat Sony na de aankoop van Konica Minolta met een digitale spiegelreflex bezig was, was al algemeen bekend maar de specificaties liegen er niet om. Deze camera is niet zomaar een Konica-minolta in een ander jasje.

Om te beginnen, de camera is qua lenzen compatibel met bijna de . . . lees verder.

Nieuw: Nikon D2Xs

Gepost : 2006-06-01 10:14
Tokio – Nikon Corporation heeft een nieuwe versie van de bekroonde professionele digitale reflexcamera D2X aangekondigd met een hele reeks aanpassingen: de Nikon D2Xs.

De D2Xs is op meer dan 20 punten aangepast ten opzichte van zijn populaire voorganger, maar heeft net als de D2X een CMOS-sensor met 12,4 effectieve megapixels, een opnamesnelheid van 5 bps en een vermaard beeldverwerkingsysteem . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (83 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (357 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (457 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (494 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (518 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (573 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (601 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (632 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?