Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Naaktmodel gebeten door haai

Gepost : 2006-10-31 00:26
Tijdens een onderwater fotosessie bij de Bahamas door onderwater naakt fotograaf Todd Essick is een van zijn modellen door een haai gebeten. Het 26 jarige model Renata Foucre had geluk de beet te overleven. Ze liep bij de aanval door de haai namelijk niet minder dan 22 wonden op die werden veroorzaakt door de tanden van de haai.

Volgens haaien deskundige David Eads werd de haai aangetrokken door . . . lees verder.

DSLR.nl Forum update.

Gepost : 2006-10-30 01:20
Het DSLR Forum heeft een update gekregen en is nu nog makkelijker en duidelijker dan ooit.

Wanneer u het forum gebruikt om een bericht te posten wordt u gevraagd om uw email adres. Als u een volgende keer inlogt op DSLR.nl en er is in de tussentijd een antwoord gegeven op een van uw berichten in het forum, dan staat dit duidelijk in alle pagina’s van DSLR.nl vermeld. Door te klikken op de link . . . lees verder.

Wintertijd

Gepost : 2006-10-29 10:59
Vandaag is de wintertijd ingegaan.

Vergeet dus niet uw klok in uw camera één uur terug te zetten want anders kan u mogelijk problemen krijgen met het archiveren van foto’s. Omdat de klok van digitale camera’s meestal toch al niet zo nauwkeurig is, is het niet handig om alleen het uur met één te verminderen maar kunt u beter echt even de tijd instellingen op uw camera helemaal goed ze . . . lees verder.

Reuters Fotoboek

Gepost : 2006-10-29 01:44
“Reuters, The state of the world”, is een fotoboek dat door Reuters is uitgebracht en waar alle top fotografen die voor reuters werken aan hebben meegewerkt. Het boek is in het Engels, maar er komt binnenkort ook een Nederlandse versie van uit. In het boek staan onder andere foto’s van Jerry Lampen, een zeer getalenteerde fotograaf uit Nederland die voor Reuters de hele wereld af reist. Beeld . . . lees verder.

Playboy zet blootfoto's online

Gepost : 2006-10-28 03:18
Blootblad Playboy gaat zelf foto’s van bekende Nederlanders online zetten op het Internet. Vanaf 1 November zal Heleen van Royen als eerste Nederlandse bloot te zien zijn op de site van Playboy. Behalve de foto’s zullen er ook videobeelden gepubliceerd worden waarop te zien zal zijn hoe het er achter de schermen aan toe is gegaan.

Playboy zet deze opmerkelijke stap omdat het blad last heeft . . . lees verder.

Apple Aperture SDK voor programmeurs

Gepost : 2006-10-28 02:19
Apple heeft een Software ontwikkel pakket vrijgegeven zodat software programmeurs plug-in applicaties kunnen schrijven voor Apple Aperture v1.5. Vanwege de niet destructieve werking van Aperture moet de software eerst een image creëren voordat de software er een bewerking over mag uitvoeren. Gebruikers passen dus niet de afbeelding aan maar geven aan de software op hoe de afbeelding moet worden aa . . . lees verder.

Winst voor Canon in derde kwartaal

Gepost : 2006-10-26 12:07
Canon, het grootste DSLR merk van de wereld, heeft in het afgelopen derde kwartaal flink winst geboekt door ondermeer de vraag naar fotocamera’s. Het netto resultaat van de onderneming lag op 768,0 miljoen Euro en dat is een stijging van niet minder dan 14,5% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

Niet alleen de digitale fototoestellen maar ook de laserprinters zorgden voor de ho . . . lees verder.
Canon heeft een firmware update uitgebracht voor de Canon EOS 30D

Na installatie van deze firmwarezullen er een aantal zaken veranderen op de
EOS 30D

• Bij het direct printen uit de camera kunt u voor semi-glossy papier kiezen.

• Het fenomeen dat de bestandsteller blijft doorlopen zelfs als er foto zijn gewist is opgelost.


Klik . . . lees verder.

ATP 4GB SDHC geheugenkaart.

Gepost : 2006-10-24 11:24
ATP komt met de ProMax SDHC 4GB, een 4 gigabyte, klasse 6 SDHC geheugenkaart die voldoet aan de v2.00 specificaties van de SD Association. De kaart behoort hiermee tot een van de snelste 4GB SDHC kaarten van de wereld. Met de ProMax geheugenkaarten mikt ATP voornamelijk op gebruikers van digitale videocamera’s die een zeer snelle datadoorvoer nodig hebben maar ook op fotografen met digitale camer . . . lees verder.

Kodak komt met 16 megapixel 35mm CCD

Gepost : 2006-10-24 10:50
Eastman Kodak heeft een nieuwe CCD sensor ontwikkeld voor de commerciële en industriële markt. De Kodak KAI-16000 sensor is een 16 megapixel sensor op 35mm formaat met de ingebouwde elektronische sluiter, progressieve scan uitlezing, 2x 30MHz hoge snelheidsuitgangen waardoor de chip beelden in volle resolutie kan laten uitlezen in een snelheid van 3 beelden per seconde en ingebouwde . . . lees verder.

Nikon blijft voorzichtig met full frame

Gepost : 2006-10-20 15:53
In een interview dat tijdens de Photokina is gehouden door onze Slowaakse collega’s van e-Fotografija met Charles-André Wamberque, de assistent manager en product planner op de R&D afdeling van Nikon heeft Wamberque zich uitgelaten over de mogelijke ontwikkeling van een full frame sensor voor Nikon digitale spiegelreflexcamera’s. De Slowaakse interviewer vroeg aan Wamberque of Nikon nog st . . . lees verder.

MObile Phone Photography Award

Gepost : 2006-10-20 14:14
Op 21 augustus schreven wij al over de Moppa, de prijs voor de beste foto’s afkomstig uit een cameratelefoon. Dit initiatief van The Phone House en Vodafone heeft veel reacties opgeleverd en vanavond is tijdens het HUP festival de uitreiking van de eerste Moppa, de MObile P . . . lees verder.

Breeze DSLR Remote PRO v1.3

Gepost : 2006-10-20 13:44
Breeze Systems heeft een systeem om meerdere camera’s vanaf de computer te bedienen gelanceerd. Met DSLR Remote Pro v1.3 kunnen Canon gebruikers meerdere camera’s tegelijkertijd aansluiten op een computer om vervolgens de camera’s op afstand te bedienen. Natuurlijk is het ook mogelijk om slechts een camera tegelijk te bedienen.

Een bijzondere functie die mogelijk gemaakt word door de softw . . . lees verder.

Adobe Lightroom Beta 4.1

Gepost : 2006-10-20 10:11
Adobe heeft betaversie 4.1 van Lightroom gelanceerd. In beta 4 zijn een aantal verbeteringen aangebracht:

• Conflicten met externe editors zijn opgelost.
• Correctie export oriëntatie van portret geschoten afbeeldingen
• Lost het “missing image” probleem op bij grote web galerijen
• Een foto binder systeem is toegevoegd compatibel met optische media

Gebruikers die een eerdere . . . lees verder.
Engelse politieagenten hebben een fotograaf gearresteerd nadat deze probeerde foto’s te nemen van een man die zichzelf van de Tyne brug wou gooien. Een woordvoerder van de Northumbria Police vertelde dat een 36 jarige fotograaf de politie hinderde in haar werk en dat de mogelijke springer door het tumult zou kunnen worden beïnvloed. Om de politie haar werk te kunnen laten doen heeft de politie v . . . lees verder.

Edwin Smulders met hartklachten opgenomen

Gepost : 2006-10-19 00:19
Paparazzo Edwin Smulders is dinsdagochtend opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten. Hij ligt op de intensive care nadat hij het weekend met zijn vrouw in Rome was. Het moest een romantische reisje worden maar daar kwam niet veel van terecht nadat ie zich plotseling niet goed voelde en pijn in zijn borst kreeg die alsmaar erger werd. Gelukkig lijkt het allemaal mee te vallen en mag hij het ziek . . . lees verder.

Powerex MH-C8005 lader voor 8 batterijen

Gepost : 2006-10-18 23:52
MaHa Energy, de makers van o.a. Powerex batterijen en batterij laders heeft een nieuwe batterijlader geïntroduceerd voor 8 AA of AAA batterijen. De lader kijkt naar elke onafhankelijke batterij waardoor hij functioneert als 8 losse laders. De lader zal vooral zijn weg vinden naar mensen die een ander aantal dan 2 of 4 batterijen nodig hebben in hun apparatuur. Een groot display op de voorkant van . . . lees verder.

EU beslist over import belasting camera's

Gepost : 2006-10-13 21:07
De Europese Commissie heeft aan AP (associated Press) bevestigd dat ze overweegt digitale (compact)camera’s te classificeren als camcorders. Wanneer dit zou gebeuren vallen digitale camera’s onder een andere belastinggroep waardoor ze duurder in aanschaf worden. Op dit moment houdt de commissie zich bezig met het bepalen van de scheidslijn tussen digitale camera’s en camcorders. De oorzaak is . . . lees verder.
Panasonic heeft een firmware update uitgebracht voor de Lumix DMC-L1.

Deze firmware update op uw camera levert de volgende verbeteringen op:

  • Foto's maken in RAW formaat terwijl foto's worden opgeslagen.

  • Betere focus bij het maken van foto's waarbij weinig contrast in het beeld aanwezig is.

  • Betere witbalans bij het maken van foto's in hoge en lag . . . lees verder.

Telegraaf wil mobiele nieuwsfoto's

Gepost : 2006-10-10 00:41
De Telegraaf gaat de hulp inroepen van burgers om aan nieuwsfoto’s te komen. Mensen die een camera telefoon hebben kunnen vanaf 17 oktober via een speciaal MMS nummer hun foto insturen naar de Telegraaf. Behalve dat de foto’s in de krant kunnen komen zal er ook een selectie van de beste nieuwsfoto’s te bewonderen zijn op een speciaal internet adres.

Foto’s die worden ingestuurd door burg . . . lees verder.

Revolutionare flitser van Metz

Gepost : 2006-10-05 23:43
Een paar dagen na de Photokina komt Metz met opvallend nieuws. De Metz 58-AF-1 is een nieuw type flitser voor Nikon en Canon camera’s die volledig TTL ondersteunt (i-TTL en E-TTL) en die is uitgerust met niet minder dan twee flitsbuisjes. Door de twee flitsbuisjes kan de flitser een onderwerp direct belichten terwijl de grote kop van de flitser omhoog gericht staat om te bouncen tegen het plafond . . . lees verder.

Firmware updates Nikon D200, D2X en D2Hs

Gepost : 2006-10-05 12:58
Nikon heeft nieuwe firmware voor de D200, D2X en D2Hs camera’s online gezet. Hieronder volgt een beschrijving van de diverse veranderingen.

Nikon D200
Veranderingen in firmware versie 2.00
Firmware versie 2.00 beschikt over de volgende verbeteringen.
- Ondersteuning voor de draadloze ontvanger WT-3 is toegevoegd.
- Een optie voor Image Authentication is in het setup menu toegevoegd.Voo . . . lees verder.

Sigma 18-50mm f/2.8 MACRO

Gepost : 2006-10-01 17:10
Sigma heeft haar populaire 18-50mm lens een kleine upgrade gegeven waardoor deze nu ook een macro stand heeft. De Sigma 18-50mm F/2.8 EX DC Macro kan nu scherpstellen vanaf 20cm vanaf het frontglas tot het object en heeft een maximale vergroting van 1:3 wat hem ideaal maakt voor close-up fotografie.

De lens is opgebouwd uit 15 elementen in 13 groepen waarvan het front glas niet draait zodat u ge . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (47 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (321 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (421 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (425 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (425 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (458 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (482 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (537 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (565 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (596 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?