Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

DSLR.nl in nieuw jasje

Gepost : 2006-12-30 23:14
Met het nieuwe jaar in zicht komen alle goede voornemens weer van stal. Ons goede voornemen was om deze website zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk te maken en houden. Uit een door ons gehouden onderzoekje bleek dat niet alle mogelijkheden even duidelijk te vinden waren, vandaar dat we het uiterlijk van de website hebben aangepast.

Even de grote veranderingen in het kort:
• Het menu is ve . . . lees verder.

Fotografiemuseum krijgt gestalte

Gepost : 2006-12-30 15:43
Al eerder schreven wij over Ruud Vermeer die bezig is een fotografiemuseum op te zetten waarin bezoekers de geschiedenis van de fotografie kunnen bekijken. Inmiddels zijn de plannen verder gevorderd en heeft Vermeer contact met de gemeenten Den Bosch, Sint Michielsgestel en Son en Breugel over de vestiging van zijn toekomstige m . . . lees verder.

Nikon Pro valt in de prijzen

Gepost : 2006-12-30 03:10
Voor het derde jaar op rij is Nikon Pro uitgeroepen tot International Publication of the Year door de APA (Association of Publishing Agencies). De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een uitgave die uitblinkt in zowel design als informatievoorziening.

Nikon Pro is in het leven geroepen om wereldwijd Nikon gebruikers te informeren over hun keuze in Nikon apparatuur en om uitleg te geven over het . . . lees verder.

Opinio zonder foto's in de schappen.

Gepost : 2006-12-30 02:49
Het nieuw op te richten opinieblad “Opinio” van Jaffe Vink (Trouw) en Huib Schreurs (Groene Amsterdammer) dat op 19 januari in Tabloid formaat zal gaan uitkomen zal alleen tekst bevatten. De makers van Opinio willen in het blad doelbewust geen foto’s, cartoons of reclame publiceren. Het blad zal worden gefinancierd door een privé persoon die onbekend wenst te blijven. Het is nog de vraag of . . . lees verder.

Sensor Scope reiniging systeem.

Gepost : 2006-12-22 13:22
Delkin Devices heeft een nieuwe manier van sensor reinigen aangekondigd onder de naam Sensor Scope. De “Sensor Scope” maakt het mogelijk om de sensor van de camera te inspecteren op vuiltjes zodat u kunt zien of deze moet worden schoongemaakt. Reden voor dit apparaat is omdat schoonmaken volgens Delkin het beste gericht kan gebeuren, en dan alleen als het echt nodig is. De beste manier om dit t . . . lees verder.

Hoya en Pentax worden één bedrijf

Gepost : 2006-12-21 15:45
Hoya en Pentax hebben aangekondigd dat de bedrijven de intentie hebben om te fuseren tot een grote onderneming onder de naam Hoya Pentax HD Corporation. Als de plannen worden goedgekeurd op de aandeelhoudersvergadering van Pentax zal Hoya het bedrijf per 1 oktober 2007 inlijven in de bestaande onderneming. De naam van beide bedrijven zal dan ook worden samengevoegd.

Fumio Urano, President & . . . lees verder.

Pentax firmware updates

Gepost : 2006-12-21 14:05
Pentax heeft nieuwe firmware updates voor een aantal type spiegelreflex camera’s. Na het updaten is de camera ook geschikt voor het gebruik van SDHC geheugenkaarten zodat ook kaarten van meer dan 2GB te gebruiken zijn.

Klik op de links om naar de firmware updates te gaan:

K100D
. . . lees verder.

Astronaute verliest camera in de ruimte

Gepost : 2006-12-19 22:26
Astronaute Sunita Williams is zaterdag 16 december haar digitale camera verloren in de ruimte. De camera kwam tijdens een ruimtewandeling los van haar pak en dreef door de gewichtsloosheid heel langzaam van haar weg. Mogelijk is de clip van haar gereedschapsriem losgeslagen, maar het moet wel goed onderzocht worden omdat er anders meer zwerfvuil rond het International Space Station kan komen te zwe . . . lees verder.

Portretten bewerken

Gepost : 2006-12-19 01:04
Met de koude winteravonden voor de boeg zit u natuurlijk liever binnen dan dat u buiten staat te fotograferen. Misschien is het dan leuk eens te kijken naar het programma FaceFilter Studio, dat u gratis kunt uitproberen door het te downloaden.

Met FaceFilter Studio kunt u heel gemakkelijk portretten bewerken door het programma te leren waar de sleutelpunten van het gezicht liggen. U selecteerd e . . . lees verder.

Adobe Photoshop CS3 video lessen

Gepost : 2006-12-19 00:54
De website PhotoshopUser heeft een aantal Engelstalige tutorials online gezet over Adobe Photoshop CS3 waarin duidelijk naar voren komt wat er nieuw is in deze versie van Photoshop. Het leuke van deze tutorials is dat ze niet alleen laten zien wat er nieuw is, maar ook hoe het werkt en hoe u het kunt gebruiken in uw versie van P . . . lees verder.

Adobe Photoshop CS3 beta beschikbaar

Gepost : 2006-12-15 01:35
Adobe heeft een demo versie van Photoshop CS3 beschikbaar gesteld om te proberen. De download die het bedrijf online heeft staan is geschikt voor Windows XP systemen en voor Mac Universal Binary. (Intel gebaseerde systemen)

De beta software is 2 dagen vrij te proberen, maar gebruikers van Photoshop CS2, Creative Suite 2, Creative Suite Productie Studio, Design pakket, Web pakket of Video pakket . . . lees verder.
Persbureau Reuters, Camera fabrikant Canon en Software producent Adobe zijn samen in gesprek over de ontwikkeling van een manier om foto’s op authenticiteit te controleren. De software zou in staat moeten zijn om te controleren of en in welke mate een foto is bewerkt. Om dit te bereiken moet de manier van bewerken worden opgeslagen in de foto zelf.

Deze aankondiging, die geen details bevat ove . . . lees verder.
Foto-bloggen is het versturen van een foto naar een weblog waar deze meteen online staat en voor de hele wereld te bekijken is. Veel telefoon aanbieders bieden nu de optie om met een snelle data verbinding een foto te versturen naar een weblog. Die foto kan afkomstig zijn van een mobiele telefoon, maar er zijn ook mogelijkheden om een andere, professioneelere, camera in te zetten.

Persbureaus zi . . . lees verder.

Capi Vak veranderd van naam

Gepost : 2006-12-11 17:01
Capi Vak, de bekende professionele fotohandel met het daaraan gekoppelde vak laboratorium is van naam veranderd. De zaak heet vanaf nu "Eyes On Media". De naamsverandering was nodig om de lading beter te dekken, want het bedrijf is inmiddels veel meer dan een vaklaboratorium en een winkel in professionele fotoapparatuur.

Zie ook het . . . lees verder.
De fotografe die de laatste foto van Alexander Litvinenko heeft gemaakt, Natasja Weitsz, heeft alle medische tests met succes doorstaan. Ze is volgens onderzoekers niet besmet met het radioactieve Polonium-210. Natasja Weitsz werkt voor Snappy Snaps, een fotopersbureau in Londen, en was ingehuurd om foto’s van Litvinenko te maken in het ziekenhuis, 3 dagen voor de ex-spion overleed. Ze was door z . . . lees verder.

Britains Next Topmodel

Gepost : 2006-12-10 21:18
Na het succes van de diverse top model series op TV is er weer een nieuwe reeks afleveringen die op dit moment wordt uitgezonden. Wat vooral leuk is om te zien in deze TV show, is de manier hoe professionele fotografen aan het werk zijn met de modellen. De serie wordt uitgezonden op Zaterdagavond, RTL 5 van 17:30 tot 18:30 uur.

Op de foto: Lucy, de winnares van de eerste Britse topmodel reek . . . lees verder.

Leerling van school door foto manipulatie

Gepost : 2006-12-10 15:29
Een jongen die gemanipuleerde foto’s van zijn onthoofde leraren op een website had geplaatst, is van school gestuurd. De 16 jarige student van de RSG Noord Oost Veluwe had bloederige fotomanipulaties op zijn website gezet en al snel daarna was de school op de hoogte van de foto’s. Na aangifte bij de politie kon worden achterhaald waar de foto’s vandaan kwamen en kon de 16 jarige worden opgepa . . . lees verder.

Flickr fotografen de pers van de toekomst?

Gepost : 2006-12-08 22:11
Gebruikers van de fotodienst Flickr kunnen vanaf nu gemakkelijk hun foto’s verkopen aan de pers. Scoopt heeft deze gebruikers namelijk benaderd om neuwswaardige foto’s de tag (een soort omschrijvende tekst) “Scoopt” mee te geven en vervolgens een email naar Scoopt te sturen om aan te geven waar de foto online staat. De dienst zal de foto’s vervolgens proberen te verkopen en beloofd daarbi . . . lees verder.

Gratis e-magazine van Adobe Systems

Gepost : 2006-12-08 21:58
Adobe Systems heeft een gratis magazine aangekondigd dat vanaf januari elk kwartaal gratis per email zal worden verstuurd. Het gratis magazine zal voornamelijk bedoeld zijn voor professionele gebruikers en interviews en tips geven over het gebruik van Adobe producten.

U kunt zich kosteloos voor dit magazine opgeven via Adobe.
. . . lees verder.

Vertraging voor de Sigma SD-14

Gepost : 2006-12-07 13:37
Sigma heeft in een persbericht aangekondigd dat de SD-14, die op de Photokina werd geïntroduceerd, niet meer voor het einde van het jaar in de winkels zal liggen. Oorspronkelijk was de bedoeling dat de camera eind november, begin december over de toonbanken zou gaan, maar een technische onvolkomenheid heeft het bedrijf doen besluiten drastische veranderingen in het ontwerp te maken waardoor de ca . . . lees verder.
Van het door Loe Beerens gemaakte fotoboek "Fotografie di Marco Borsato" over de Symphonica in Rosso concerten van Marco Borsato zijn al meer dan 35000 exemplaren verkocht. Door deze explosieve verkoop van het boek wordt dit vermoedelijk het best verkopende fotoboek van het jaar. Fotograaf Loe Beerens, die al 15 jaar de huisfotograaf van Marco Borsato is, kreeg tijdens de Symphonica in Ro . . . lees verder.

Russische forbes uit de schappen om foto

Gepost : 2006-12-07 09:33
De Russische uitgave van het blad Forbes is in Moskou uit de schappen gehaald en vernietigd omdat er lelijke foto’s in stonden van Elena Baturina, de steenrijke echtgenote van Yuri Luzhkov, de Burgemeester van Moskou. In het gewraakte artikel werd geschreven over de rijkdom van deze vrouw die ze, volgens het blad, te danken heeft aan haar man. Baturina zou door haar man makkelijk aan bouwvergunni . . . lees verder.

Fujifilm S5 in februari 2007 voor $1999,00

Gepost : 2006-12-07 08:57
Fujifilm heeft vandaag bekend gemaakt dat de op de Photokina aangekondigde S5 Pro in februari 2007 beschikbaar wordt. De camera zal een verkoopprijs hebben van $1999,00 (LET OP! Dollars) wat op dit moment overeen komt met ruim 1500 Euro. De verwachte prijs in Nederland is nog niet bekend. De camera zal beschikken over dezelfde (6.17 effectieve / 12.1 geïnterpoleerde) megapixel resolutie als de S3 . . . lees verder.
Fotografen en bezitters van een donkere kamer hebben een redelijke kans dat zij Polonium-210 in hun bezit hebben. De Radioactieve stof die Ex spion Alexander Litvinenko het leven heeft gekost zit namelijk in een antistatisch kwastje dat in donkere kamers gebruikt wordt om stof van negatieven, lenzen en filters te verwijderen.

De Staticmaster Ionising Brush verwijderd stof door de statische ladin . . . lees verder.
Yahoo en Reuters hebben de handen ineengeslagen en zijn samen een nieuwe nieuwssite begonnen waarbij burgers foto’s kunnen insturen. De site YouWitnessNews is al in de lucht en is mogelijk een van de grootste initiatieven waarbij burgers wordt gevraagd om foto’s en video’s in te sturen van nieuwswaardige gebeurtenissen.

Ingestuurd . . . lees verder.

DSLR.nl Video

Gepost : 2006-12-04 11:05
Zoals u wellicht al gezien heeft verandert de website DSLR.nl voortdurend. De functionaliteit wordt mede dankzij onze bezoekers steeds verder verbeterd, en ook nu weer zijn we flink bezig alles nog beter te maken.

Een van de verbeteringen waar de makers van deze site nu mee bezig zijn is het integreren van video in de website. Hier en daar hadden we al videobestanden gekoppeld aan berichten op d . . . lees verder.

AP niet aanwezig bij Bambi Awards

Gepost : 2006-12-01 14:22
Tijdens een prijsuitreiking van de Bambi Awards in Stuttgart heeft Associated Press ervoor gekozen geen foto’s te maken en derhalve ook geen fotograaf te sturen. De reden voor deze actie was dat de organisatie van de Awards in het contract had opgenomen dat alle foto’s die zouden worden gemaakt van Victoria Beckham, die een van de aanwezigen was, ook gratis ter beschikking van het model moesten . . . lees verder.

Echte of immitatie accu's?

Gepost : 2006-12-01 13:44
Bijna iedere digitale fotograaf weet hoe belangrijk accu’s voor de camera zijn. Zonder stroom geen foto’s, daarom hebben de meeste fotografen altijd wel een reserve accu bij zich. Deze reserve accu’s zijn uiteraard van het eigen merk te koop, maar vaak bestaan er ook compatibel accu’s die soms zelfs nog wel meer vermogen hebben dan originele accu’s. In dit artikel proberen we de voordelen . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (83 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (357 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (457 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (494 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (518 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (573 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (601 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (632 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?