Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Gemeenten gaan zelf pasfoto's maken

Gepost : 2007-06-29 10:18
Mensen die een paspoort aanvragen hoeven binnenkort niet meer langs de fotograaf om eerst foto’s te laten maken, zo meld het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag. Op 26 augustus 2006 veranderde de wet waardoor pasfoto’s voor officiële reisdocumenten aan strenge regels moesten voldoen. Veel fotografen kwamen toen in opstand omdat gemeenten niet een eenduidig acceptatiebeleid voerden. Een f . . . lees verder.
Sigma heeft twee lenzen aangekondigd voor Nikon F mount camera's. De twee genoemde objectieven hebben een ingebouwde HSM motor waardoor deze ook geschikt zijn voor de Nikon D40 en D40x camera's.

De eerste aangekondigde lens is een standaard zoomlens met een bereik van 18 tot 50 millimeter met een diafragmabereik van f/3.5-5.6 tot f/22. De lens is opgebouwd uit 8 lenselementen in 8 groe . . . lees verder.

Pentax AF200FG flitser

Gepost : 2007-06-28 09:25
Pentax heeft een nieuwe compacte flitser geintroduceert, de AF200FG. Deze flitser met een richtgetal 20 ondersteunt het P-TTL meetsysteem. De openingshoek beslaat 28mm (in 35mm volformaat termen) en kan worden vergroot tot 24mm wanneer de ingebouwde diffuser voor de flitser wordt geklapt.

De Pentax AF200FG is een budget flitser die functies als een beweegbare kop en opzetbare bouncer moet ontber . . . lees verder.

Pentax K100D Super

Gepost : 2007-06-28 09:10
Pentax heeft de K100D super aangekondigd. De K100d Super is een verbeterde K100D met een iets hoger prijskaartje die nu ook is voorzien van een Shake Reduction (SR) beeldstabilisatie en Dust Removal (DR) systeem waardoor er minder stof op de sensor terecht zal komen.

Behalve de hierboven genoemde functies die voorheen alleen in de professionelere camera's van Pentax zaten kan de K100D nu oo . . . lees verder.

Jill-e fototassen voor vrouwen

Gepost : 2007-06-23 12:19
Schreven we vorige week nog over de modieuze tassen van Jessica Clair, dit keer bespreken we de vrouwen lijn van Jill-e. Jill-e heeft een speciale tassenlijn gemaakt voor de professionele en serieuze vrouwelijke fotograaf die niet alleen een praktische maar ook een modieuze fototas wil hebben. De tassen lijn beslaat 8 tassen en een heup tasje die meer weg hebben van een mooie vrouwelijke designer t . . . lees verder.
Hoffotograaf Arturo Mari gaat met pensioen. Mari was jarenlang de hoffotograaf van de verschillende pausen in het Vaticaan. Tijdens zijn loopbaan als hoffotograaf heeft Mari nooit een dag vakantie genomen of zich ziek gemeld. Volgens Mari komt dit door de “Onvoorstelbare energie die de Heilige Vader hem gaf”. In 1981 fotografeerde Mari de aanslag op de paus en afgelopen jaar fotografeerde hij d . . . lees verder.
De eerste modellen van de gestabiliseerde 18-200mm lens van Sigma zijn beschikbaar voor gebruikers van Canon camera’s. De lens met een diafragmabereik van f/3.5-6.3 is gemaakt voor gebruikers van APS-C formaat sensoren, wat betekent dat deze lens op een 35mm of fullframe camera vignettering zal vertonen. De optisch gesta . . . lees verder.
Sigma waarschuwt gebruikers van Nikon D40x camera’s er voor dat de NA-iTTL versies van de flitsers EF-500DG Super, EF-500DG-ST en EM-140 DG niet werken op de Nikon D40x. Het is echter wel mogelijk deze flitsers op een D40x te gebruiken maar dan moet de klant eerst een upgrade halen bij Sigma. Deze upgrade wordt gratis door Sigma uitgevoerd

Eerder kwam Sigma met een . . . lees verder.
Op de wereldwijd gerespecteerde fotografiewebsite RobGalbraith.com, schreef Rob enkele maanden geleden over de problemen die hij ondervond met de autofocus van zijn testexemplaar van de Canon 1DmkIII. De camera zou traag beginnen met de autofocus, geen bewegende objecten kunnen volgen en de focus zou van veld verspringen tijdens het scherpstelle . . . lees verder.
De Olympus E-410 is de kleinste digitale spiegelreflex camera die er op het moment van schrijven te koop is. De camera werkt op het Four Thirds beeldformaat en is daarmee geschikt voor gebruik met alle FourThirds lenzen die er zijn. Door het kleine en compacte formaat is de camera makkelijk ergens mee naartoe te nemen, maar de camera ligt daardoor ook niet lekker in de hand als u grote handen heeft . . . lees verder.
Fotograaf Albert Goossens bezocht gedurende twee jaar regelmatig een groep hangjongeren, bestaande uit gothics en punkers. Make-up, grote kettingen en piercings zijn de meest voor komende uiterlijke kenmerken van deze jongeren. Hier is nu een fototentoonstelling van gemaakt die door wethouder van cultuur in leiden, Paul Jonas wordt geopend op zondag 17 juni.

Het is een zeer kleurrijke en expr . . . lees verder.

Trendy fototassen van Jessica Clair

Gepost : 2007-06-14 10:13
Designer fototassen van Jessica Clair

Wilt u er als fotograaf echt hip uitzien? Ontwerpster Jessica Clair heeft een fototas ontworpen waarmee dit geen enkel probleem is. De ShootSac is een eenvoudige maar goed beschermende tas waar tussen de 3 en 6 lenzen in kunnen worden meegenomen met het uiterlijk van een trendy designer tas.

Met namen als Ripe, Frat-Tastic en Baroque moeten de tassen voor . . . lees verder.

beroering om homo foto's Volkskrant

Gepost : 2007-06-14 09:53
Onder de lezers van de Volkskrant is beroering ontstaan over een reeks foto’s die de krant publiceerde waarop homo mannen te zien zijn. De foto’s zouden afkomstig zijn van het internet en er zelf door de mannen zijn opgezet om te gebruiken in persoonlijke profielen en contact advertenties. De krant bracht de foto’s echter naar buiten in een artikel over de Groninger HIV feestjes die begonnen . . . lees verder.

Chinese overheid weert Flickr

Gepost : 2007-06-14 09:42
Yahoo, eigenaar van de bekende foto community website Flickr, heeft bekend gemaakt dat de Chinese regering de burgers toegang tot de Flickr website heeft ontzegt. “Het is sinds vorige week niet meer mogelijk om vanuit China foto’s te bekijken die op Flickr staan of om er foto’s te downloaden”, aldus Yahoo. De reden tot deze vorm van censuur ligt vermoedelijk in het feit dat er foto’s op F . . . lees verder.
Op de in populariteit groeiende website van Oleg Kikin kunnen gebruikers van camera’s kijken hoe oud hun camera gemiddeld zal gaan worden. De database geeft aan hoeveel keer de sluiter gemiddeld gebruikt wordt alvorens de camera een defect gaat vertonen. Het is echter maar de vraag of de manier waarop de database wordt gebruikt ook een g . . . lees verder.
Prins Willem-Alexander en prinses Máxima spannen een rechtzaak aan tegen het roddelblad Party. Het weekblad heeft vorige week foto's gepubliceerd van een privé uitstapje van het stel terwijl er duidelijke regels zijn opgesteld door de RVD (Rijks VoorlichtingsDienst) waarin is beschreven dat foto's van leden van het koninklijkhuis niet meer zomaar mogen worden gepubliceerd zonder toestem . . . lees verder.
Eye-Fi, een bedrijf in draadloze producten dat in 2005 is opgericht, heeft aangegeven nog dit jaar te willen komen met een SD geheugenkaart van 2GB met ingebouwde WiFi transmitter.

Vorig jaar waren er al geruchten dat er een dergelijke kaart zou aankomen met een ingebouwde fileserver, welke over Wi-Fi draadloos te benaderen zo . . . lees verder.
In de badplaats Scheveningen is op vrijdag 8 juni de fototentoonstelling Planet Ocean geopend door de wethouden Frits Huffnagel en fotograaf Dos Winkels.

De expositie op de boulevard van Scheveningen laat het onderwaterleven van de oceaan zien middels 100 foto's op grote verlichte panelen. De foto's zijn gemaakt door de wereldberoemde natuurfotograaf Dos Winkels die voor deze expositi . . . lees verder.
Fotografen die een diefstal hebben meegemaakt weten hoe vreselijk dit is. Niet alleen mis je het gereedschap waarmee je je werk doet, maar vooral mis je de spullen die niet een, twee, drie meer te vervangen zijn. Een oude camera, foto's die nog op het geheugenkaartje stonden, een lens die niet meer verkocht wordt, dat soort zaken brengen een grotere schade met zich mee dan het bedrag waarvoor . . . lees verder.
De 17 jarige Lara Jade is er inmiddels al achter, je foto’s op Flickr of soortgelijke sites zetten kan gevaarlijk zijn. De tiener gebruikt Flickr en DeviantArt om haar foto’s online te zetten en te delen met vrienden en bekenden, maar kwam er ineens achter dat haar tronie prijkt op de hoes van een heuse porno DVD. Het bedrijf TVX films heeft haar foto’s (ze was 14 toen deze foto’s gemaakt w . . . lees verder.

Excuus van politie aan fotograaf

Gepost : 2007-06-07 17:20
De politie van Friesland heeft excuses aangeboden aan fotograaf Minne Velstra. Velstra stond in de Oude Doelesteeg in Leeuwarden te fotograferen tijdens de arrestatie van een verdachte toen hem werd gevraagd daar weg te gaan. Nadat de fotograaf zich bekend had gemaakt als persfotograaf werd hem nogmaals verzocht weg te gaan. Toen hij dit nogmaals niet deed en de situatie in de steeg grimmiger werd . . . lees verder.

Pretec komt als eerste met miCard geheugen

Gepost : 2007-06-07 16:56
Daags na de introductie van de nieuwe standaard voor geheugenkaarten, de miCard standaard, is bekend geworden dat Pretec het eerste bedrijf zal zijn dat de nieuwe geheugenkaarten ook daadwerkelijk gaat produceren.

Pretec gaat de miCard uitbrengen onder de naam S-Diamond en zegt daarmee de kleinste USB kaart van de wereld te gaan produceren. miCard geheugenkaarten zijn behalve als USB geheugen oo . . . lees verder.
Terwijl de Olympus E-410 en E-510 nog niet eens leverbaar zijn in Nederland en België en wij op de redactie druk bezig zijn met het schrijven van een review van de E-410, Zien we op de Olympus website alweer de volgende camera opdoemen. Verborgen onder een witte doek staat daar een nieuwe DSLR te wachten met de tekst Coming Soon. De teaser campagne is gericht op een presentatie in het najaar van 2 . . . lees verder.

Nederlandse Flickr op komst

Gepost : 2007-06-07 01:38
Het populaire Flickr krijgt ook een Nederlandse variant. Yahoo, de eigenaar van Flickr, is bezig de dienst ook in het Nederlands op te zetten. Behalve de Nederlandse taal zal er weinig verschil zijn met de Engelse versie. Flickr gebruikers kunnen dus kiezen voor een gratis account of een betaalde versie waarbij ook de groot formaat foto’s kunnen worden gedownload.

Opvallen detail is dat de Ned . . . lees verder.
Nikon bestaat 90 jaar en viert dit met een Cash-back actie van 90,00 Euro op een Nikon D40x of D40 camera. Per persoon mag één keer gebruik gemaakt worden van de cash-back actie en de actie is alleen geldig op camera’s welke in Europa gekocht zijn bij een erkende dealer, voorzien van een Europese garantiekaart.

Overige regels:
• Zolang de voorraad strekt
• Aankoopdatum tussen 1 juni en . . . lees verder.

Sony bevestigd echtheid foto’s

Gepost : 2007-06-04 12:28
Sony Nederland heeft bevestigd dat de foto’s die op het internet circuleren inderdaad echt zijn. Het betreft volgens een woordvoerder officiële foto’s die via een Aziatische Sony site naar buiten zijn gebracht. Op de foto’s zijn een achttal lenzen te zien die binnenkort door Sony zullen worden geïntroduceerd. Specificaties van de lenzen zijn nog niet bekend gemaakt. De Europese afdeling van . . . lees verder.

miCard geheugen de nieuwe norm?

Gepost : 2007-06-04 12:13
miCard wordt de naam van het geheugen van de toekomst, althans als het aan de MultiMediaCard Association ligt. De miCard is een kruising tussen een USB stick en een MMC geheugenkaart. De kleine kaart zal voornamelijk worden gebruikt in mobiele toepassingen zoals telefoons, foto- en videocamera’s.

De miCard geheugenkaarten zullen ook middels een verloopstukje in een USB poort kunnen werken, waa . . . lees verder.

Naakte mensen voor de camera in Amsterdam

Gepost : 2007-06-03 12:05
Fotograaf Spencer Tunic heeft op zondag 3 juni ruim 2000 naakte mensen voor zijn camera weten te krijgen in het centrum van Amsterdam, dit heeft een woordvoerder van Dream Amsterdam bekendgemaakt. Spencer Tunic maakt met zijn foto's deel uit van het kunst evenement Dream Amsterdam.

Op verschillende locaties rond de Amsterdamse Marnixstraat heeft hij foto's gemaakt van een grote groep . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (47 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (321 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (421 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (425 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (425 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (458 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (482 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (537 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (565 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (596 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?