Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief
De eerste EOS-1Ds Mark III is eerder deze middag feestelijk uitgereikt bij Camex door de directeur van Camex, Koen Frantzen en Country Director van Canon Nederland N.V., Lucas de Romijn.
De gelukkige was fotograaf Reinier Gerritsen uit Amsterdam.
Reinier: “Ik fotografeer al jaren met een Canon camera en met deze EOS-1Ds Mark III kan ik daar een vervolg aan geven volgens de nieuwe norm.”
Luc . . . lees verder.
Canon heeft Firmware update versie 1.1.3 uitgebracht voor de EOS-1D Mark III digitale spiegelreflex camera. De firmware update bevat de volgende reparaties en verbeteringen:
  • Snellere lees en schrijf toegang naar high-speed SD geheugenkaarten.
  • Lost een sluiter probleem op dat op bijzondere omstandigheden kan op treden.
    Wanneer de AF-on en de ontspan knop tegelijkertijd ingedrukt wo . . . lees verder.
Wie tijdens de Zoom Experience goed heeft opgelet, heeft gezien dat op de Sony stand een mock-up stond van de nieuw te lanceren Alpha Pro, de professionele spiegelreflex camera die Sony in 2008 zal lanceren. Naast deze camera, die in een aparte glazen vitrine tentoon werd gesteld stonden ook nog een aantal nieuwe objectieven van Sony die gelijk met de camera zullen worden geintroduceerd.

Exclusi . . . lees verder.
De nep student-fotograaf waar we op 28 juli dit jaar een artikel over schreven moet vijf maanden de cel in. De man uit Amersfoort wilde foto’s maken van jonge meisjes. De 50-jarige verspreidde flyers in zijn woonplaats waarin hij meisjes van 9 tot 13 jaar opriep mee te werken aan foto- en videoreportages.

Volgens de rechtbank in Utrecht probeerde hij meisjes te bewegen tot het plegen van ontuchtige handelingen maar gelukkig kwam het niet to . . . lees verder.

Tom Cruise is BOOS op paparazzi fotograaf

Gepost : 2007-11-25 23:32
Eigenlijk had een groot geheim moeten blijven, maar helaas is het toch uitgelekt. In de film Tropic Thunder heeft Tom cruise een kleine rol, niet als held, maar als een kale dikke studiobaas.

Een paparazzi fotograaf maakte deze foto op de set en van de film terwijl dat niet echt de bedoeling was. Eigenlijk was de opzet dat de bezoekers van de film zelf zouden gaan denken of het misschien wel Tom . . . lees verder.

Zoom Experience

Gepost : 2007-11-25 21:45
Een paar weken geleden zat ik in een hotel in Istanbul met Remco de Graaf, Hoofdredacteur van Zoom magazine, te praten over het grootste fotografie evenement voor consumenten dat er in Nederland gehouden zou gaan worden. Hij had op dat moment nog wel wat zorgen over het evenement omdat hij totaal niet wist wat hij kon verwachten. De kaartverkoop liep voorspoedig en de aanmeldingen van bedrijven die . . . lees verder.
In samenwerking met Media Markt en Playboy heeft Olympus een actie opgezet die iedereen de kans biedt om zelf te ervaren hoe het voelt om een echte Playboy-fotograaf te zijn.

Consumenten die voor 31 december 2007 bij Media Markt een Olympus
E-510 digitale spiegelreflexcamera aanschaffen, kunnen zich via de aankoopbon met een unieke code, . . . lees verder.
Een (bijna) 102 jarige vrouw uit Engeland is uit liefde voor haar voetbalclub uit de kleren gegaan. De Britse vrouw, Nora Hardwick, poseerde topless voor een naakt kalender om geld in te zamelen voor haar plaatselijke voetbalteam. Ze deelde mee dat ze als het om voetbal gaat altijd wel voor alles in is, en zeker nu ze Miss November kon worden zei ze geen nee. Ze liet achteraf wel weten dat dit een . . . lees verder.

Naaktfoto's Manon Thomas op het Internet

Gepost : 2007-11-21 13:06
Er zijn opnieuw naaktfoto's van presentatrice Manon Thomas uitgelekt. Was er begin deze week al een naaktfilmpje van Manon Thomas uitgelekt, deze keer zijn het foto’s. De fotoserie is gemaakt tijdens een vakantie van Manon in Mexico. De foto’s laten Manon zien in haar hotelkamer en op het strand in het water. . . . lees verder.
Olympus heeft voor bijna al haar spiegelreflex camera's een firmware update uitgebracht. De firmware behelst een betere scherpstelling wanneer een EC-20 teleconverter gebruikt wordt. De enige dSLR camera van Olympus waar geen firmware update voor beschikbaar is gestelt, is de nog uit te komen E-3.

Voor gebruikers van de E-510 is er nog meer goed nieuws. Voor deze camera omvat de firmware up . . . lees verder.
Nikon Nederland zal in navolging van andere landen ook het Nikon CaptureNX software pakket meeleveren met nieuwe D3 en D300 camera's. In de eerste maand zullen kopers van een Nikon D3 of D300 een trail versie van de software krijgen en medio januari 2008 zal er standaard een volledige versie in de doos zitten. Vroege kopers van de camera's die een trail versie krijgen ontvangen hierbij e . . . lees verder.
Amsterdam, 20 november 2007: Met de vandaag aangekondigde AF-S DX NIKKOR 18-55 mm f/3.5-5.6G VR heeft Nikon een nieuw lid aan hun objectievenassortiment toegevoegd. Dit objectief voor algemene doeleinden is speciaal ontwikkeld voor beginnende gebruikers van digitale reflexcamera's.

Het DX-NIKKOR-zoomobjectief is compact, licht en gunstig geprijsd. Het is uitgerust met een SWM (Silent Wave . . . lees verder.

Twee nieuwe Fish-eye objectieven van Sigma

Gepost : 2007-11-19 08:01
Sigma heeft als eerste objectieven fabrikant ter wereld een fish-eye objectief gemaakt die op een APS-C camera een beeldhoek van 180 graden heeft. De Sigma 4.5mm EX DC Circular Fisheye is een lens die speciaal gemaakt is voor APS-C (camera's met een cropfactor) sensoren en die een beeldhoek levert van 180 graden waardoor de foto volledig rond is. Dit betekend ook dat de randen van de foto niet . . . lees verder.
Het plan van het ministerie van binnenlandse zaken om alle pasfoto's voor reisdocumenten door een ambtenaar op het stadhuis te laten maken is nu definitief van de baan. Op 29 juni 2007 maakte het ministerie de plannen bekend en ontstond er een golf van verontwaardiging in de fotobranche. Veel fotografen rondom gemeentehuizen leven van de pasfoto's die ze maken en hebben de verdere fotohan . . . lees verder.
Blootblad Playboy is het zat dat er telkens foto's worden gestolen die dan eerder op het Internet staan dan ze in het blootblad staan. Dit zegt hoofdredacteur Jan Heemskerk vandaag in de Volkskrant. Volgens Heemskerk gaat het bij de foto's die deze week uitlekten van Lieke van Lexmond niet om de uiteindelijke foto's die in het blad zouden komen. De foto's die op het Internet zijn opgedoken zijn proef opnamen die zijn gemaakt o . . . lees verder.
Een naakt reportage van Lieke van Lexmond voor de Playboy is nu al te zien op het internet. De foto's zijn op verschillende website's al opgedoken terwijl het nummer van de Playboy nog moet uitkomen. Het is niet de eerste keer dat naaktfoto's voor het mannenblad via internet uitlekken voordat ze in het blad te zien zijn. Eerder al besloot de Playboy om de strijd aan te gaan door zelf foto's te publiceren van modellen die ze la . . . lees verder.
Een 17 jarige dief van professionele fotoapparatuur is tegen de lamp gelopen toen hij de gestolen waar via internet probeerde te verkopen. De jongen had zijn slag geslagen in de trein van Amsterdam naar Schiphol en wist met de buit weg te komen maar had er nooit rekening mee gehouden dat de eigenaar de veiling sites in de gaten zou houden om zijn spulletjes te zoeken. Toen de eigenaar een advertentie zag waarin zijn spullen werden aangeboden nam . . . lees verder.

HP zoekt partner voor fotocamera divisie

Gepost : 2007-11-10 10:22
HP heeft bekend gemaakt dat het op zoek is naar een koper voor de HP fotocamera divisie. Het is al langer bekend dat HP zich meer en meer wil richten op de printer markt en daarbij eigenlijk alleen maar geremd wordt door de ontwikkeling van compact fotocamera’s. HP is nu op zoek naar een partner die onder de naam van HP fotocamera’s wil ontwikkelen, maken en distribueren. De huidige modellen di . . . lees verder.
Fujifilm, marktleider in forensische fotoapparatuur, heeft een seminar over forensische fotografie aangekondigd in het B&H congrescentrum in New York City. Het seminar zal de gehele dag duren en wordt gehouden op woensdag 28 november van 10:00 tot 17:00 uur (lokale tijd).

Forensische rechercheurs van over de gehele wereld zullen die dag naar NYC afreizen om les te krijgen in de laatste techn . . . lees verder.

Olympus E3 Hands-on in Istanbul

Update : 2007-11-09 23:20  Reden: Video toegevoegd
Gepost : 2007-11-06 19:11


Op uitnodiging van Olympus Nederland heeft dSLR de kans gekregen de nieuwe Olympus E3 digitale spiegelreflex camera te testen in Istanbul. De Olympus E3 is de professionele opvolger van de Olympus E1, die al een aantal jaar in de winkels ligt.

De belangrijkste vernieuwingen aan de E3 zijn de autofocus snelheid (volgens Olympus 25% sneller dan de beste concurrent), de w . . . lees verder.

De FUJIFILM Kiekwijzer.

Gepost : 2007-11-04 12:18
Met de feestdagen voor de deur staan velen weer voor de moeilijke taak om te kiezen tussen de talloze digitale camera's. Wat is een zinvolle aanschaf? Welke functies heb ik nu echt nodig? Is dit precies de camera die voldoet aan al mijn wensen?
Om het voor iedereen makkelijk te maken heeft FUJIFILM de Kiekwijzer ontwikkeld. Aan . . . lees verder.
Onder de naam Voigtländer brengt objectieven fabrikant Cosina twee nieuwe objectieven voor Nikon en Pentax digitale spiegelreflex camera's. Het gaat hier om een 40mm f/2.0 Ultron, die erg lijkt op de eerdere pancake modellen van Pentax, en een 58mm f/1.4 Nokton, die na de verlengingsfactor van 1.5 overeen komt met een 85mm portret lens.

Het is opvallend dat Cosina heeft gekozen voor de Nik . . . lees verder.

Kort uitstel voor de Nikon D300 en D3

Update : 2007-11-02 18:00  
Gepost : 2007-11-01 18:00
Nikon heeft de introductie van de D300 en D3 met ongeveer een week uitgesteld. Het was de bedoeling om de camera’s per 21 november aan de vakhandel te leveren maar die datum is opgeschoven, aldus Dhr. Dijk, Coördinator Marketing en Sales, bij Nikon Nederland.

De nieuwe lever data zijn nu gezet op woensdag 28 november voor de D300 en vrijdag 30 november voor de D3. Het is niet duidelijk waardo . . . lees verder.
Gebruikers van camera’s met SD geheugen kunnen vanaf nu hun camera draadloos maken. Door het gebruik van een Eye-Fi geheugenkaart kunnen gebruikers hun foto’s rechtstreeks via een bestaand WiFi netwerk versturen naar hun computer voor opslag of bewerking of naar een, nog steeds groeiend, netwerk van weblogs en community websites. Uiteraard worden de foto’s ook gewoon opgeslagen in het geheuge . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (83 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (357 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (457 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (494 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (518 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (573 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (601 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (632 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?