Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Nieuws Archief

Canon EOS Discovery 2008

Gepost : 2008-11-30 18:58
Canon heeft afgelopen weekend voor de tweede keer de EOS Discovery gehouden, een gratis evenement waarbij bezoekers de kans krijgen zelf Canon apparatuur te testen en workshops te volgen. De EOS Discovery was gratis te bezoeken, iets wat ruim 2200 mensen ook hebben gedaan.

De EOS Discovery 2008 werd gehouden in een grote treinloods die praktisch was ingedeeld zodat je snel een juiste workshop of try-out balie kon vinden. Zoals gezegd waren er . . . lees verder.
The Big Picture, onderdeel van The Boston Globe, heeft een overzicht geplaatst van de foto´s die gemaakt zijn in Mumbai tijdens en na de terroristische aanslag afgelopen week. De foto´s zijn deels genomen door professionele fotografen die speciaal naar de stad zijn gekomen om verslag te doen, maar deel ook door bewakingsapparatuur, waardoor sommige terroristen heel relaxed op de foto staan, zich . . . lees verder.
U kunt het vast wel. U staat ergens op locatie en u merkt dat de foto’s die u maakt net niet perfect zijn. U weet dat u iets aan de instellingen van uw camera kunt aanpassen zodat de foto’s mooier worden, maar wat was dat nu ook alweer? Moest u nou de witbalans gebruiken? Hoe ging dat dan? Eerst een foto maken van een wit stuk papier, of juist de camera uitleggen dat u nu een referentie foto g . . . lees verder.

Specificaties Nikon D3X uitgelekt

Gepost : 2008-11-29 12:08
Al een paar dagen gonst het van de geruchten over de nieuwe camera die Nikon komende week zal gaan uitbrengen. De D3X, want daar gaat het over, zou al op een website van Nikon gestaan hebben, alleen stonden er toen geen specificaties bij. Daarnaast zijn er dan ook weer boekjes uitgelekt waarop de specificaties weer wel genoemd worden en ondertussen worden wordt het mysterie rondom de introductie a . . . lees verder.
Sigma heeft bekend gemaakt dat de bekende EM-140 DG macro ringflitser die al beschikbaar was voor Canon, Nikon, Pentax en Sigma camera’s, nu ook beschikbaar is voor Sony Alpha camera’s. De Sigma flitser is een betaalbaar alternatief voor de Sony HVL-MT24AM flitser die ruim 100 euro duurder is.

De Sigma EM-140 DG macro ringflitser geeft door toepassing van 2 flitsbuizen die in een ring gemo . . . lees verder.

Vier nieuwe expert workshops bij Nikon.

Update : 2008-11-27 16:42  
Gepost : 2008-11-27 09:00
Liefhebbers van journalistieke portretfotografie, luchtfotografie, fashionfotografie, en reclamefotografie kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe workshops die Nikon gaat aanbieden. . . . lees verder.
De communicatiestandaarden USB2.0 en Firewire (IEEE 1394) lijken hun langste tijd te hebben gehad. De USB Promotors Group (een groep belanghebbenden die samen de eisen voor het nieuwe USB protocol hebben opgezet) heeft bekend gemaakt aan welke technische specificaties de nieuwe standaard moet gaan voldoen.

Volgens de nieuwe USB3.0 standaard moeten apparaten die hiermee zijn uitgerust downwards . . . lees verder.

Orbis, de nieuwste ringflits adapter

Gepost : 2008-11-24 16:57
Dat een goed idee altijd nog beter kan wordt wel bewezen met de Orbis, een ringflitser die voor het licht gebruik maakt van een bestaande systeemflitser en die daardoor te gebruiken is met uw huidige apparatuur. Er zijn veel verschillen met de Rayflash Ringflits adapter, maar ze hebben ook zaken gemeen. Hier een kort overzicht.

De Rayflash ringflits adapter werkt uitstekend, zoals u heeft kunne . . . lees verder.
Fotograaf Scott Audette heeft een mooie video op het Internet gezet waarin hij laat zien hoe hij een remote systeem opzet om de Space Shuttle te fotograferen tijdens de lancering, zonder zelf bij de camera te staan. De Video "Live from launchpad 39A laat zien hoe het team gebruik maakt van twee camera's (Canon EOS 30D en 40D) die worden aangestuurd door een geluidstrigger. De geluidstrig . . . lees verder.
De verkoop van digitale spiegelreflex camera’s zit nog steeds flink in de lift. Afgezet tegen de verkoop van compact camera’s is de verkoop van digitale spiegelreflex camera’s zelfs met 40% gestegen. De belangrijkste groep verantwoordelijken hiervoor zijn de kopers die voor het eerst een spiegelreflex camera aanschaffen.

Kijken we naar mensen die al een spiegelreflex hebben en die een twe . . . lees verder.

Henzo onder surseance van betaling

Gepost : 2008-11-20 22:09
Henzo B.V. uit Roermond is zo goed als failliet. Dit blijkt uit het feit dat het bedrijf onlangs surseance van betaling heeft aangevraagd bij de rechtbank in Roermond. Het bedrijf met ongeveer 100 werknemers is nog wel gewoon open, maar zodra de bewindvoerders de zaken op orde hebben zou het wel eens kunnen betekenen dat het personeel naar huis gestuurd wordt. . . . lees verder.
Nikon heeft een firmware update vrijgegeven voor de SB-900 flitser die ervoor zorgt dat een aantal bekende problemen die de flitser heeft zijn verholpen. Om deze firmware te kunnen installeren moet u gebruik maken van een camera die de mogelijkheid heeft om firmware naar de flitser te schrijven. Op het moment van schrijven zijn dat de Nikon D3, D300, D700 en D90 digitale spiegelreflex camera’s. . . . lees verder.
Op vrijdag 28 november opent de Universiteit van Leiden haar deuren voor een voorlichtingsbijeenkomst over de opleiding Photographic Studies, die in september 2009 van start zal gaan. Het masterprogramma is een initiatief van de Academie der Kunsten, de opleiding Kunstgeschiedenis en het Prentenkabinet van de Universiteit Leiden en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

De aandacht bij deze master opleiding zal uitgaan naar . . . lees verder.
ThinkTank heeft een aantal nieuwe rugzakken op de markt gebracht die ideaal zijn voor fotografen die hun spullen moeten meenemen in het vliegtuig. De tassen, met namen als 'Airport Addicted V2.0', 'Airport Acceleration V2.0', 'Airport Antidote V2.0' en 'Airport Ultralight V2.0' zetten een nieuwe standaard als het gaat om reizen met fotoapparatuur.

Een vee . . . lees verder.
Japanse camera's zullen de komende tijd duurder worden om aan te schaffen dan ze nu zijn. Deze conclusie kunnen we trekken uit de flinke stijging die de Yen meemaakt ten opzichte van de Euro. Aangezien veel merken hun camera's in Japan laten fabriceren, zal dit onherroepelijk tot prijsstijgingen lijden.

Canon 5D mark II
Voor mensen die zitten te wachten op de Canon 5DmkII zull . . . lees verder.
Canon heeft een vernieuwde versie van haar RAW Codec beschikbaar gesteld die het mogelijk maakt om RAW foto's uit een Canon camera direct te bekijken vanuit de Windows verkenner.

De update is voornamelijk belangrijk voor mensen met een EOS 50D, EOS 5D mkII en of Powershot G10 camera, want deze camera's worden niet ondersteunt in de eerdere versie van de Canon RAW Codec. . . . lees verder.
Sigma Japan heeft bekend gemaakt dat het de sensor bouwer Foveon heeft overgenomen. Foveon sensoren worden door Sigma gebruikt voor de productie van de SD-9, SD-10 en SD14 alsmede de compact camera DP-1 en in de toekomst de DP-2 en de SD-15.

De overname van Foveon door Sigma laat duidelijk zien dat Sigma nog steeds vast besloten is zich te blijven committeren aan deze bijzondere sensor die als . . . lees verder.
Zaterdag 8 november was het dan zover. Om tien uur in de ochtend gingen de deuren van het Jaarbeursgebouw open en mochten de eerste bezoekers de Zoom Experience betreden. De beurs was groter en ruimer van opzet dan vorig jaar, en dat beviel de bezoekers goed. Met een totaal oppervlak van ruim 20.000 meter heeft Zoom de beurs twee keer zo groot gemaakt als deze vorig jaar was.

Voor de bezoekers . . . lees verder.

Stadionverbod voor sportfotograaf

Gepost : 2008-11-07 23:16
Fotograaf Kees Spruijt mag er niet meer in bij Feyenoord. De fotograaf heeft om een voor hem onbekende reden een stadionverbod opgelegd gekregen. Dit verbod ontving Spruijt nadat hij was aangehouden na de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, afgelopen september. . . . lees verder.

Olympus introduceert E30

Update : 2008-11-05 14:35  
Gepost : 2008-11-05 06:00
Vandaag heeft Olympus de E30 aangekondigd. Dit model vormt een aanvulling op het op de Four Thirds-standaard gebaseerde E-Systeem en heeft 12.3 Megapixels. De behuizing van de E30 is gemaakt van glasvezel verstrekt kunststof. De E30 heeft een snelheid van 5 foto’s per seconde en beschikt maar liefst over negen verschillende beeldverhoudingen 4:3 / 3:2 / 16:9 / 6:6 / 5:4 / 7:6 / 6:5 / 7:5 / 3:4. . . . lees verder.

Zoom Experience

Gepost : 2008-11-03 22:14
Voor de 2de keer organiseert Zoom de ZoomExperience, de beurs voor iedereen die iets heeft met fotografie. Of u nu fotografie als hobby heeft of het uw werk is, de Zoom Experience is de plaats waar u alles kunt vinden op het gebied van fotografie. Alle grote merken in fotografieland zijn aanwezig en elke fabrikant heeft wel iets spectaculairs. Zoom heeft zelf twee theaters waar verschillende onder . . . lees verder.


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken


Laatste Nieuws
♦ Nieuw bestandsformaat zou binnenkort wel eens JPG kunnen vervangen.
♦ Redged statieven op de Photokina 2014
♦ Benro System Go statieven op de Photokina 2014
♦ Benro Video statieven op de Photokina 2014
♦ Beschermende filters van VU filters op de Photokina 2014
♦  introductie op de Photokina 2014
♦ Perfectly Clear, de één knop oplossing voor portret fotografen
♦ IC12 LED Lightcube flitser en videolamp in één, en nog portable ook
♦ Profoto Nikon B1 TTL controller
♦ Xelfie remote control voor smartphones en dSLR camera'sNieuws TOP 10
Nieuws Archief
December 2014,   Oktober 2014,   September 2014,   Juli 2014,   Maart 2014,   November 2013,   Augustus 2013,   Juli 2013,   Juni 2013,   Maart 2013,   Februari 2013,   Januari 2013,   November 2012,   September 2012,   Augustus 2012,   Juni 2012,   Mei 2012,   April 2012,   Maart 2012,   Februari 2012,   Januari 2012,   November 2011,   Oktober 2011,   September 2011,   Augustus 2011,   Juli 2011,   Juni 2011,   Mei 2011,   April 2011,   Februari 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   Oktober 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Juni 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Februari 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Februari 2009,   Januari 2009,   December 2008,   November 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Juni 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   Oktober 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,   Maart 2007,   Februari 2007,   Januari 2007,   December 2006,   November 2006,   Oktober 2006,   September 2006,   Augustus 2006,   Juli 2006,   Juni 2006,   Mei 2006,   April 2006,   Maart 2006,  Reacties op artikelen
Karel Weijland (83 dagen geleden.)
Geachte lezer,Vraag, mogelijk heeft u een oplossing. Mijn probleem met de Canon 7D, (1e type) j.l, Hardloopwedstrijd gefotografeerd, alles te bekijken op de Camera, thuis de kaart uitgelezen op de laptop, en tot mijn verbazing zijn er foto's gedeeltelijk of helemaal afgedekt door een kleurvlak, hetzij Rood,Blauw,Roze,enz. Alles is in RAW gefotografeerd in de High Speed stand (TV) ISO:800, Sluitertijd 1/1000. De kaart SanDisk Extreem PRO 32GB, 160 MB/s.Kaart geeft error in Camera en Reader. Help


Frank (357 dagen geleden.)
zo dus: http://erooups.com/img/img2/20090819/erotic/12/alison_ angel_10.jpg


Frank Teelen (457 dagen geleden.)
jammer dat hij hier wat donkerder is


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Frank Teelen (461 dagen geleden.)
HDR???


Dominic van Corstanje (494 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?


Adam (518 dagen geleden.)
van mijn Dimage z1 Konica Minolta camera is de flitter defect, kan het gerepareerd worden.


Bob Richelle (573 dagen geleden.)
O.K. stuff, erg handig voor uitleg bij studiofoto's


foto Klaas (601 dagen geleden.)
Heb naast de Nikon D200 en de S9900 nu ook de D700. Ben zeer tevreden over het gebruikers gemak. Ben verder lid geworden van de Nikon Club Nederland. Dit zie ik bijna als een must voor de Nikon fotograaf


Wim Hoppenbrouwers fotografie (632 dagen geleden.)
Wim Hoppenbrouwers 3D al gecheckt Gents?dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?