Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Review
Van Sony Nederland ontvingen wij twee testcamera's om een uitgebreide vergelijkende review te schrijven. Het betreft de Alpha 300 en Alpha 350, twee bijna gelijkwaardige spiegelreflex camera's die maar op een paar zeer kleine punten van elkaar verschillen.

De Alpha 300 en Alpha 350 hebben een unieke eigenschap ten opzichte van andere dSLR camera's, namelijk dat ze een live view functie hebben die werkt met een tweede sensor. Dit systeem zullen we verderop in deze review ook verder verduidelijken.Specificaties
Camera Sony Alpha 300 Sony Alpha 350
Sensor type CCD R-G-B sensor type CCD R-G-B sensor
afmeting 23.5 x 15.7mm afmeting 23.5 x 15.7mm
fabrikant Sony fabrikant Sony
10.2 megapixels 14.2 megapixels
resolutie 3872 x 2592 resolutie 4592 x 3056
Antistatische coating
CCD tril systeem
Antistatische coating
CCD tril systeem
beeldverhouding 3:2 beeldverhouding 3:2
Objectief Sony A Bajonet Sony A Bajonet
compatibel met alle Sony Alpha objectieven en Minolta A objectieven compatibel met alle Sony Alpha objectieven en Minolta A objectieven
Snelheid 3 beelden per seconden
(XX met liveview)
RAW 6 beelden achter elkaar
RAW + JPEG 4 achter elkaar
JPEG tot de kaart vol is
2.5 beelden per seconden
(2 met liveview)
RAW 4 beelden achter elkaar
RAW + JPEG 3 achter elkaar
JPEG tot de kaart vol is
Sluitertijd min. 1/4000 min. 1/4000
max. 30 sec. + Bulb max. 30 sec. + Bulb
Bestandsformaat RAW (.ARW)
JPEG
RAW + JPEG
RAW (.ARW)
JPEG
RAW + JPEG
ISO bereik ISO 100 - 3200 ISO 100 - 3200
Scherpstelsysteem Fasedetectie
EV 0 tot EV 18 (ISO 100)
Voorspellend scherpstel systeem voor bewegende objecten
werkt ook in liveview
Fasedetectie
EV 0 tot EV 18 (ISO 100)
Voorspellend scherpstel systeem voor bewegende objecten
werkt ook in liveview
9 scherpstelpunten
1 kruissensor (midden)
9 scherpstelpunten
1 kruissensor (midden)
Belichtingsmeting TTL, 40-segments SPC met honingraatpatroon TTL, 40-segments SPC met honingraatpatroon
+/-2,0 EV, in stappen van 0,3 EV +/-2,0 EV, in stappen van 0,3 EV
Witbalans Daglicht, Schaduw, Bewolkt, Tungsten, TL en Flits
2500 - 9900 k met magenta-/groencompensatie in 19 stappen
Daglicht, Schaduw, Bewolkt, Tungsten, TL en Flits
2500 - 9900 k met magenta-/groencompensatie in 19 stappen
Zoekerbeeld Vast systeem op ooghoogte met dakspiegeltype
95% beeldveld
0,74x x vergroting (50mm)
Vast systeem op ooghoogte met dakspiegeltype
95% beeldveld
0,74x x vergroting (50mm)
LCD 2.7 inch doorsnede
Clear Photo LCD Plus
2.7 inch doorsnede
Clear Photo LCD Plus
resolutie 230.400 pixels resolutie 230.400 pixels
Status display niet aanwezig niet aanwezig
Ingebouwde flitser ADI-/voorflits-TTL-flitsmeting ADI-/voorflits-TTL-flitsmeting
richtgetal 12 (ISO 100) richtgetal 12 (ISO 100)
Externe flitser Sony Hotshoe Sony Hotshoe
Geheugen CompactFlash CompactFlash
Aansluitingen Video uit - USB 2.0 - afstandbediening Video uit - USB 2.0 - afstandbediening
Stroomvoorziening NP-FM500H
ongeveer 730 opnamen
NP-FM500H
ongeveer 730 opnamen
Afmetingen 130.8 x 98.5 x 74.7mm 130.8 x 98.5 x 74.7mm
Gewicht 582 gram excl. batterij en lens 582 gram excl. batterij en lens


Uiterlijk
De twee Alpha camera's zien er volledig hetzelfde uit en hebben een identieke bediening. De camera's verschillen alleen op het gebied van de sensor, vandaar dat we in de review alleen zullen ingaan op de verschillen, en niet overal de specificaties van beide camera's zullen noemen.Aan de voorkant van de Alpha camera's zien we links het grote handvat met daarin een kleine infrarood ontvanger en daarnaast de opdruk Alpha 300. Aan de rechterkant zien we het oranje Alpha teken en de knop om de lens van de camera te kunnen ontgrendelen. Ook staat hier nog een keer in witte letters geschreven hoeveel megapixels de camera's hebben.

Aan de achterkant van de camera's zien we een 2.7 inch groot beeldscherm dat we kunnen opklappen zodat het vanuit meerdere hoeken goed te bekijken is. Helaas heeft Sony hier niet gekozen voor een hoog resolutie beeldscherm, zoals dat wel in de Alpha 700 zit, maar voor een 230.400 pixels beeldscherm. Ruim voldoende voor het terug kijken van de foto's en het bedienen van de menu's maar niet geschikt om de scherpte van een foto goed te beoordelen.

Op een klein randje links van het beeldscherm vinden we een viertal knoppen voor de bediening van de camera. Deze lijkt in eerste instantie op een minder gelukkige plek te zitten, maar in de praktijk valt dit reuze mee omdat het beeldscherm zo ver uitsteekt dat je deze knoppen niet per ongeluk zal bedienen. Het betreft hier de Menu knop, de Display knop, de knop met het prullenbakje en de afspeel knop. Hierboven vinden we nog de aan-uit schakelaar.

Het redelijk grote oculair bevind zich boven het beeldscherm en is uitgerust met een detector die kijkt of er zich iets vlak in de buurt van het oculair bevind. Op deze manier kan de camera al beginnen met scherpstellen als u met uw hoofd in de buurt van de zoeker komt en kan het beeldscherm worden uitgezet zodat u geen last heeft van hinderlijk licht tijdens het kijken door de zoeker.

Naast, schuin onder de zoeker vind u de afstelling voor de dioptrie aanpassing van de camera en hiernaast zit de knop voor de belichtingscompensatie. Daarnaast zit nog de knop voor het vergrendelen van de belichting (AEL). Iets verder naar beneden zitten dan nog de Fn (functie) knop en de multifunctionele controller. Als laatste vinden we de schakelaar om de ingebouwde beeldstabilisatie aan- of uit te zetten.

De bovenkant bevat de meest belangrijke instelmogelijkheden en tevens de knop die de Sony Alpha 300 en Alpha 350 zo uniek maakt. Links van de flitsschoen zien we de draaiknop waarmee een programma gekozen wordt. In het midden de flitsschoen die helaas alleen compatibel is met Sony (en thirdparty) flitsers. Daarnaast zien we de schakelaar waarmee u kiest voor de liveview functie of voor de optische viewfinder (OVF). Deze schakelaar is een werkelijke mechanische overbrenging die zorgt dat u een spiegel in de behuizing iets kan verdraaien. Hierdoor wordt het licht dat door de lens komt omgebogen zodat het niet door het oculair naar buiten komt, maar daarboven tegen een CCD komt die het beeld meteen weer doorgeeft aan het beeldscherm van de camera. Verder vinden we nog een knop om het aantal continue beelden in te stellen en de keuzeknop om de ISO waarde in te stellen.
Op het uitstekende deel aan de voorkant zien we nog de ontspanknop en een keuzewiel.

Aan de linker zijkant van de camera zitten verder nog de aansluitingen voor een afstandbediening en een externe voedingsbron. Aan de rechter zijkant zit het klepje waarachter een CompactFlash geheugenkaart schuil gaat.

De Sony Alpha 300 en Alpha 350 maken gebruik van een standaard A bajonet lensvatting en zijn hiermee compatibel aan alle objectieven met een zogenaamde A mount. Dit betreft alle Sony Alpha objectieven maar ook de oudere objectieven voor de Konica Minolta camera's met een A bajonet.

Merken die objectieven maken voor deze aansluiting zijn:
 • Sony
 • Carl Zeiss
 • Sigma
 • Tamron
 • Tokina
 • Lensbabies

Sony Alpha objectieven maken bijna allemaal gebruik van een ingebouwd afstand vertaal mechanisme dat automatisch aan het ADI flitssysteem opgeeft hoe ver het onderwerp zich van de camera bevind. Omdat dit systeem in de lens geïntegreerd is, werkt dit ongeacht het type Alpha camera waar het objectief op gemonteerd is. De Alpha 300 en 350 kunnen prima overweg met dit geavanceerde meet systeem, maar zijn ook compatibel met de oudere Konica Minolta objectieven die geen afstand vertaal mechanisme hebben.

Een camera die eigenlijk ook in deze test had kunnen meedoen was de Alpha 200 geweest. Deze camera heeft identieke eigenschappen met de Alpha 300, alleen bezit deze geen liveview en geen kantelbaar beeldscherm, en daarmee mist deze de handigheid van het werken onder vreemde hoeken. Een uitgebreide review over de Alpha 200 schreven wij al in februari 2008 en kunt u hier lezen.

De Menu’s van de beide Sony Alpha’s lijken als twee druppels water op elkaar. De menu’s worden geactiveerd door kort op de menu knop te drukken. Eenmaal in het menu ziet men een onderverdeling in vier secties.Deze menu’s hebben elk weer een onderverdeling in een aantal pagina’s, met op elke pagina maximaal 6 menu onderwerpen die de gebruiker zelf kan aanpassen.

Het navigeren door het menu is vrij simpel en gebeurt door middel van de navigatie toetsen op de telefoon. Het menu is dermate simpel opgezet dat iedereen zonder camera-technische ervaring zijn weg gemakkelijk kan vinden.

De viewfinder van de beide camera’s is klein, heel erg klein. Dit komt door het feit dat Sony een concessie moest doen om een sensor boven de viewfinder te plaatsen voor de liveview. Behalve dat de camera een hele kleine zoeker heeft, is deze ook wat hoog en vreemd gevormd.
Als we door de zoeker kijken zien we een zoekerbeeld dat wordt afgekaderd door streepjes die moeten aangeven of u de camera recht houdt en waar het midden van het beeld is. Bovendien ziet u de scherpstelvelden als verlichte blokjes en/of streepjes in het beeld.

Naast het beeldkader tonen de camera’s ook nog veel andere informatie, zoals de accu status in de linker bovenhoek, de kwaliteitsinstellingen, de witbalans instellingen, geavanceerde beeldinstellingen, de doorloop modus, de opnamestand, of de flitser gebruikt wordt ja of nee, de rode ogen reductie, de flitsercompensatie, de scherpstel mode en uiteraard de ISO waarde


Ruistest Sony Alpha 300


Ruistest Sony Alpha 350

Als we kijken naar de hoeveelheid ruis die de camera's produceren bij hogere ISO waarden, dan ligt dit op een acceptabel punt voor camera's uit deze prijsklasse. We zien dat de foto's tot ISO 400 echt goed schoon zijn, en dat er bij ISO 800 een lichte vorm van ISO ruis zichtbaar is. Bij ISO 1600 is de ruis erger, en minder bruikbaar voor het meeste werk dat u met de camera zult doen. Een opvallend detail in deze test is dat de Alpha 300, met minder megapixels, tot ISO 800 iets beter presteert dan de Alpha 350, maar dat de ALpha 350 op ISO 1600 weer beter uit de bus komt.

De Sony Alpha 300 en Alpha 350 zijn uitgerust met een flitser die in normale omstandigheden een situatie redelijk kan uitlichten. Mocht de interne flitser met zijn richtgetal van 12 niet genoeg licht kunnen opbrengen dan kan er ook worden gekozen voor het gebruik van een opzet flitser die middels de speciale accessoireschoen van de camera kan worden gebruikt. De accessoireschoen van een Sony Alpha camera is helaas wel flink anders dan die van andere camera’s waardoor de compatibiliteit met andere flitsers niet zo groot is. Uiteraard maken de bekende merken wel flitsers voor Sony camera’s waardoor u toch een redelijke keuze aan flitsapparatuur heeft.

Wilt u de camera gaan gebruiken voor studio doeleinden dan heeft u vermoedelijk ook een PC-Sync aansluiting nodig om studio flitsers te kunnen bedienen. Deze aansluiting zit niet standaard op de camera’s maar kan er zo op gemaakt worden door een blokje op de flitsschoen te schuiven. Het originele Sony blokje hiervoor is helaas wel wat prijzig, maar voldoet prima.

De Sony Alpha camera’s zijn zo gemaakt dat ze voor eigenlijk iedereen goed te gebruiken zijn. Of u nu een beginner bent of een wat verder gevorderde amateur of semi professionele fotograaf. De camera’s zijn hiervoor uitgerust met verschillende belichtingsmodes:
 • Auto
  In deze mode doet de camera alles voor u. U hieft alleen maar te richten en de ontspan knop in te drukken, de verdere zaken zoals sluitertijd en diafragma worden voor u uitgekozen om zo tot een goed belichte foto te komen.
 • P – Programma belichting
  In deze mode zoekt de camera zelf de beste belichting voor u uit, maar heeft u de mogelijkheid de belichting te veranderen door bijvoorbeeld te schuiven door de gekozen sluitertijd en diafragma waarden. Kiest u voor een snellere sluitertijd, dan zal het diafragma verder open moeten staan, en andersom.
 • A – Aperture of diafragma voorkeuze
  In de A stand kiest u voor de diafragma waarde. Wat u dus eigenlijk doet is zelf kiezen voor de gewenste scherptediepte terwijl de camera voor u de meest geschikte sluitertijd probeert te berekenen.
 • S – Sluitertijd voorkeuze
  In deze modes selecteert u alleen de sluitertijd waarmee u de foto maakt, maar de camera berekend de juiste diafragmawaarde voor u. Deze stand gebruikt u als u bewegingsonscherpte wilt voorkomen of de sfeer van een foto wilt accentueren.
 • M – Manueel of handmatig
  In de M stand gebruikt u de camera’s om zelf de volledige controle te hebben over het gefotografeerde beeld. U bepaald dus zelf of u over- of onderbelicht.

Naast deze belichtingsmodes hebben de camera’s ook nog eens een aantal scène modes, zoals de modes om portretten te schieten of landschapsfoto’s te maken. Wanneer u voor deze standen kiest worden niet alleen de sluitertijd en het diafragma van uw camera aangepast, maar ook bijvoorbeeld de kleurverzadiging en de gevoeligheid voor specifieke kleuren.

De Alpha 300 en Alpha 350 hebben in tegenstelling tot de eerder aangekondigde Alpha 200 wel een live-view functie, en deze biedt een bijzondere functie die nog niet eerder te zien was in andere dSLR camera's, namelijk een ongehinderde werking van de 9 velds fasedetectie autofocus tijdens de live-view functie. Fasedetectie autofocus betekend voor de gebruiker dat de automatische scherpstelling van de camera op dezelfde manier blijft werken in de live-view modus als wanneer men door de zoeker kijkt. Er is dus ook geen verschil te merken in de snelheid waarmee de camera kan scherpstellen, ongeacht of deze wordt gebruikt in de live-view mode of door de zoeker.De manier waarmee Sony dit voor elkaar heeft gekregen is door het beeld voor de live-view weergave niet van de hoofd CCD te halen, maar hiervoor een aparte CCD te gebruiken die net boven de viewfinder is gemonteerd. Op deze manier blijft de spiegel van de camera naar beneden geklapt, ook wanneer de live-view functie wordt gebruikt, en dit is onontbeerlijk voor een goede werking van de AF sensor die onder de spiegel is gemonteerd.We hebben de twee Alpha camera's meegenomen naar de Uitmarkt in Amsterdam, alwaar we een paar testfoto's met deze camera's hebben gemaakt. Opvallend is het gemak waarmee de camera's te bedienen zijn. Al eerder vonden we de gebruikersinterface van Alpha camera's erg prettig, en bij deze camera's is dat niet anders.

De Alpha's lieten zich prettig bedienen en zijn betrouwbaar als je ze op de automatische stand gebruikt. Belichtingen kloppen en de autofocus zit er nagenoeg nooit naast. Op de camera's die wij ter test hadden konden we gebruik maken van zowel een Carl Zeiss 16-80mm f/3.5-5.6 als een Sony 16-105mm DT f/3.5-5.6 objectief en beide objectieven werkten prettig en snel. Wel was het merkbaar dat bij slecht licht (podium foto's) de Alpha 350 wat sneller een accurate scherpstelling voor elkaar had dan de Alpha 300, die af en toe wat moest zoeken.

Hieronder een aantal foto's die we gemaakt hebben met de twee Alpha camera's:


Alpha 350 - 1/800 - f/5.6 - 70mm - ISO 100


Alpha 300 - 1/160 - f/5.6 - 105mm - ISO 100


Alpha 300 - 1/40 - f/4.0 - 28mm - ISO 400


Alpha 350 - 1/320 - f/6.3 - 40mm - ISO 400


Alpha 300 - 1/100 - f/5.6 - 60mm - ISO 250


Alpha 350 - 1/15 - f/4.5 - 35mm - ISO 400

Bij de Sony Alpha 300 en Alpha 350 camera's worden de volgende accessoires meegeleverd:
 • USB kabel
 • A/V kabel
 • CD-Rom met software
 • Draagriem
 • Accu (type NP-FM500H
 • Acculader
 • Handleiding


Terug

Twitter Plaats op NUjij.nl Plaats op MSN Reporter Opslaan in del.icio.us Print dit artikelReacties van anderen
Dominic van Corstanje (494 dagen geleden.)
Ik heb een foto gemaakt met mijn sony a55 dslr met sluiter 1/4000 iso 3200 en f20 in fine formaat. Als ik deze op mijn camera bekijk is er niets aan de hand, maar als ik hem op mijn computer zet, dan zie ik ineens maar 1 streep van heel de foto en de rest van de foto is wit. Dit is een best belangrijke foto, hoe krijg ik dit goed?

Louis (1498 dagen geleden.)
Bezit een @ 350 en heb het volgende probleem: in de M stand blijf mijn EV op –2 staan kan drukken wat ik wil. Weet iemand ie dit kan en hoe het te verhelpen?h

Allegaert (2327 dagen geleden.)
Het niet werken van de lens heeft betrekking op de scherpstelling. Dit deed zich voor 30 maand na de ingebruikname, en niet na 18 mmaanden. Bij de fotospeciaalzaak vonden ze dat zeer abnormaal maar van een commerciële tegemoetkoming was geen sprake.

Allegaert (2327 dagen geleden.)
Zeer tevreden over het toestel ware het niet dat na 18 maanden de standaard bijgeleverde lens reeds stuk was, dus buiten de garantie !!!

Niek (2569 dagen geleden.)
Heb de sony A300 nu ruim twee jaar. Tot en met juli 2010 beviel de camera goed. Echter begon het toestel een mankement te vertonen: de foto die je maakt valt bijna ongeveer 15% lager uit dan je de foto wilt maken. Oftewel ik moet de camera hoger richten dan de daadwerkelijke foto die ik wil maken. Heb het toestel gekocht bij een fotospeciaalzaak. Destijds een totale investering gedaan van bijna 800 euro. Toen ik bij de zaak kwam met het probleem bleek dat dit niet binnen de fabrieksgarantie viel

Turan (2948 dagen geleden.)
@lobke van geel: Volgens mij is dat gewoon de schaduw van je lens die uitgeschoven is.

Walther Vlaanderen Studio TopHat (2968 dagen geleden.)
Is dat alleen bij flitsen. Let eens op vervuiling van je lens. Het beeld van verdwijnen bij zoomen klopt.

lobke van geel (2970 dagen geleden.)
Hallo, Ik heb met mijn sony 1 probleem. bij gebruik van flitser heb ik onderin de foto een zwarte vlek. Als ik de lens helemaal uitzoom dan is dit niet het geval, maar ik kan dus binnenshuis geen foto's van dichtbij nemen? Heeft iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen (als ik toch de flits wil gebruiken)?

Francis (3120 dagen geleden.)
Hej! Ben van plan de Sony 300 te kopen. Ik lees nu een boel over ISO waarden. Ik heb eigenlijk 1 grote wens, eindelijk mijn zoon eens goed op de foto krijgen tijdens een zwemwedstrijd. heb altijd ruzie met flits, waterspiegeling en beweging. Iemand tips, wat moet ik doen. Bij voorbaat dank evt. reacties! Groetjes Francis

Robert Lefering (3137 dagen geleden.)
Meer als 30 jaar gefotografeerd. Met Pentax gestart, vervolgens Canon (laatste was een EOS 300D) en sinds een half jaar de Sony Alpha 300. Een overstap waar ik tot op de dag van heden geen enkele spijt van heb gehad. Ben je op zoek naar een camera waarmee je simpel kan schieten, maar ook de meeste complexe foto's kan maken voor een semi-pro, dan ik de Sony Alpha echt een perfect keuze!

lex (3314 dagen geleden.)
@ Kathleen: Bij mijn 350 zit er op de keuzemenuknop links boven de groene "auto" stand een stand met het doorbroken flitstekentje. In die stand doet-ie alles wat ie ook in de "auto" stand doet, behalve flitsen. Veel plezier!

Cor Muilwijk (3327 dagen geleden.)
Zoals boven vermeld staat en in de aankondiging van het op de markt komen van deze camera doet het apparaat alles wat je wilt als je die in de M-stand zet en het werkt. Ik heb geen enkel probleem met de camera. Alleen een berg plezier. Mijn voetballende zoontje is inmiddels al in heel wat actiescenes op cadeautjes gedrukt. Lekkere camera. Heb op aanraden gekozen voor de 300 ipv de 350. Geen spijt van.

ben huisman (3367 dagen geleden.)
boven op je camera zit een knopje met de tekst Fn ,als dit indrukt dan kan je hier de flitser uit zetten

Brian (3375 dagen geleden.)
@Monique: Het probleem zit hem vermoedelijk in het gebruik van een hoge sluitertijd met weinig licht. (sporthallen zijn erg slecht verlicht). Kies een ISO waarde van rond de ISO 800, een sluitertijd van 1/125 in de S stand en laat de camera het diafragma bepalen. Lukt dit niet, dan is het tijd over te stappen naar een lens die een groter diafragma kan gebruiken, bijvoorbeeld f/2.8

Monique van Genderen (3377 dagen geleden.)
Ik heb even geleden de Sony a350 gekocht en ben superblij. Ik heb prachtige foto's gemaakt. Ik heb echter 2 dochters die beide turnen. Het lukt me maar niet om de bewegingen (in een sporthal) scherp op het plaatje te krijgen. De sportstand werkt niet. De sluitertijd aanpassen heb ik geprobeerd, maar ik moet vast meer instellen dan alleen dat. Wie kan mij uitleggen wat de juiste instellingen zijn voor sportfoto's die binnen genomen worden?

Marco Lucas (3378 dagen geleden.)
Ik probeer me in te leven in je probleem. Maar je bedoelt dat je bij iedere foto die je neemt de flitser dicht moet drukken. Als dat het geval is, is er iets niet goed ingesteld en dat kun je in het functiemenu uitschakelen. De flitser mag niet zomaar open gaan. Succes!

Kathleen Thomas (3401 dagen geleden.)
hallo Ik ben in het weekend bezitter geworden van een sony a300. Alleszins al 1 teleurstelling. Blijkbaar kan de flits niet zonder het functiemenu uitgeschakeld worden in de instellingen scene - P - A - S - M - Auto. Waar in tegenstelling bij de vorige toestellen je de flits zelf moest instellen voor hij afging. Ik neem meestal foto's zonder flits en vind dit wel wat vervelend. Misschien bestaat er toch een functie om de flits uit te zetten maar ik heb die nog niet gevonden.

Uw reactie

* Name
* Email
* Mijn reactie
Max. 500 tekens.

* Ik ga akkoord met de voorwaarden

Controle sommetje: 5 + 0 =


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken

Laatste Reviews
♦ Sony RX100M3 Hands-on Review.
♦ Boekbespreking Zwart- witfotografie door Eduard de Kam
♦ Sigma DP1 Merrill review
♦ Dubbeltest Godox PB820 batterij en Rogue 3-in-1 honeycomb grid (incl Video)
♦ Getest: HabbyCam SD Camera Brace, het voordelige alternatief
♦ Strobist fotografie filters van Halcyon getest
♦ Gebruikerstest Pentax K-5 (incl video van de menu structuur)
♦ Sony Alpha 580 review (inclusief Video)
♦ Sony NEX-VG10E videocamera getest
♦ Concerten fotograferen met de Ricoh GXR + P10 lens module
Zie ook . . .
♦ Gebruikerstest Pentax K-5 (incl video van de menu structuur)
♦ Sony Alpha 580 review (inclusief Video)
♦ Sony NEX-VG10E videocamera getest
♦ Gebruikerstest Sony NEX-5
♦ Sony Bloggie, een leuk hebbeding of niet?
♦ Boekbespreking 'Bewuster en beter fotograferen met .....'
♦ Gebruikerstest: Nikon D3000. Veel instap camera voor weinig geld
♦ Gebruikerstest Pentax K7
♦ Gebruikerstest Sony Alpha 230 en Alpha 380
♦ Canon EOS 50D Preview | Een weekendje 50D
Review Archief
Augustus 2014,   April 2014,   Oktober 2012,   Mei 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Januari 2009,   December 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,  
dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?