Home Nieuws Reviews Lezersfoto's Columns Uitgelegd Lenzen Album Links Woordenlijst Contact   
Review
Van uitgeverij Easy Computing ontvingen wij het Canon camera boek, een dik werk van 286 pagina’s geschreven door Christian Haasz. Dit boek behandeld het gehele gamma aan producten die ter beschikking staan voor Canon camera gebruikers, maar dan uiteraard wel alleen voor wat betreft spiegelreflex camera’s.

Christian Haasz is een zeer technische schrijver die niet alleen de gebruikerskant laat zien, maar ook duidelijke uitleg geeft over belangrijke veranderingen die het merk Canon heeft doorgemaakt. Zo gaat hij al vrij snel in het begin van het boek in op de verschillen tussen CCD en CMOS sensoren waardoor de gebruiker echt de specifieke eigenschappen van een camera leert kennen omdat de techniek van de camera nu begrepen wordt. Om maar aan te geven hoe verschillend sommige schrijvers kunnen werken, wil ik het stukje over beeldruis uit dit boek aanhalen. Waar andere schrijvers veelal volstaan met het vermelden dat een hogere ISO waarde per definitie meer ruis oplevert, beschrijft Christian Haasz werkelijk wat er gebeurt en waardoor deze ruis gevormd wordt. Door dit te begrijpen kan een gebruiker werkelijk betere foto’s maken. Wanneer ruis begrepen wordt en vooral ook de relatie tussen ruis en scherpte duidelijk wordt, kan een gebruiker een weloverwogen keuze maken voor wel of geen ruisonderdrukking afhankelijk van hoe de nabewerking van de foto’s gaat plaatsvinden.

Wat ik een werkelijke pluim waard vind, is dat de schrijver echt het gehele gamma van Canon spiegelreflexcamera’s aanhaalt in dit boek. Hierdoor is het niet alleen een prima naslagwerk voor mensen die nu een Canon camera kopen, maar ook voor mensen die al een Canon spiegelreflexcamera hebben en voorlopig nog helemaal niet denken aan de aanschaf van een nieuwe camera. Deze groep gebruikers is misschien nog wel groter dan de groep nieuwe kopers en valt meestal buiten de prijzen als het gaat om de beschikbaarheid van boeken voor hun specifieke camera model.Wanneer u dit boek leest, leert u echt wat de essentie van fotografie is. Hoe moet u de witbalans instellen op uw camera en wanneer moet u kiezen voor een voorkeursinstelling of juist gaan voor een handmatig ingestelde witbalans? Hoe zit het met de beeldstijlen? Wat gebeurt er allemaal in de camera wanneer u kiest voor de portretstand van de camera en levert dit werkelijk andere instellingen op dan wanneer u kiest voor de Av stand en gebruik maakt van een grote diafragma opening? Al deze vragen worden op een duidelijke manier beantwoord. Of u nu fotografie ervaring heeft of nog helemaal nieuw bent in deze materie, de manier waarop Christian Haasz schrijft is zo duidelijk dat echt iedereen kan begrijpen wat er staat.

Behalve dat het boek alleen over de Canon camera’s gaat, worden ook accessoires beschreven die nodig kunnen zijn bij uw camera. Van objectieven tot flitsers en software, maar zelfs schoonmaak producten om de sensor van uw camera schoon te maken en te houden, worden besproken. In het onderdeel over objectieven staat niet alleen een opsomming van welke objectieven er allemaal bestaan, maar ook een uitleg van fouten die in een objectief kunnen voorkomen en hoe men dit kan herkennen en softwarematig eventueel kan corrigeren.

Nu we het toch over de software hebben. In het boek van Christian Haasz wordt ook veel gesproken over software. De meegeleverde software die iedereen krijgt bij de aanschaf van een Canon camera wordt besproken zodat iedereen meteen het maximale uit deze software kan halen. Verder gaat er zelfs een heel hoofdstuk over een extern software programma dat door Easy Computing zelf wordt uitgegeven, Silkypix. Dit uitgebreide softwarepakket zal later in een review hier op de site aan bod komen want we hebben ook hiervan een test exemplaar gekregen. Wanneer u het Canon cameraboek koopt krijgt u ook een testversie van dit software pakket zodat u zelf kunt kijken hoe goed u het vind.Conclusie:
Canon gebruikers kunnen echt veel informatie halen uit dit boek van Christian Haasz. Er staat echt veel beschreven over alle spiegelreflex modellen die Canon ooit op de markt heeft gebracht. De technieken die deze camera’s gebruiken worden duidelijk uitgelegd en alle accessoires die u maar kunt bedenken komen ook aan bod. Met andere woorden, een compleet boek dat zeker de moeite van het lezen waard is en ook goed dienst kan doen als naslagwerk.

U kunt het Canon Camera boek van Easy Computing kopen bij de betere camerahandel, boekwinkel.

Terug

Twitter Plaats op NUjij.nl Plaats op MSN Reporter Opslaan in del.icio.us Print dit artikelUw reactie

* Name
* Email
* Mijn reactie
Max. 500 tekens.

* Ik ga akkoord met de voorwaarden

Controle sommetje: 5 + 10 =


Doorzoek de site         Klik hier voor uitleg


Prijs Wijzer Nieuws Lenzen
Links Boeken

Laatste Reviews
♦ Sony RX100M3 Hands-on Review.
♦ Boekbespreking Zwart- witfotografie door Eduard de Kam
♦ Sigma DP1 Merrill review
♦ Dubbeltest Godox PB820 batterij en Rogue 3-in-1 honeycomb grid (incl Video)
♦ Getest: HabbyCam SD Camera Brace, het voordelige alternatief
♦ Strobist fotografie filters van Halcyon getest
♦ Gebruikerstest Pentax K-5 (incl video van de menu structuur)
♦ Sony Alpha 580 review (inclusief Video)
♦ Sony NEX-VG10E videocamera getest
♦ Concerten fotograferen met de Ricoh GXR + P10 lens module
Zie ook . . .
♦ Boekbespreking Zwart- witfotografie door Eduard de Kam
♦ Getest: HabbyCam SD Camera Brace, het voordelige alternatief
♦ Sony NEX-VG10E videocamera getest
♦ Review: Jill-E cameratas voor vrouwen
♦ Boekbespreking 'Bewuster en beter fotograferen met .....'
♦ Gebruikerstest Canon EOS 7D
♦ Boekbespreking 'Studiofotografie' door John Child - Van Duuren Media
♦ Boekbespreking: Het Canon Camera Boek van Christian Haasz
♦ Boekbespreking: Snelcursus boeken voor Canon en Nikon gebruikers van Joke Beers-Blom
♦ Boekbespreking: Fotograferen met een Canon EOS 500D
Review Archief
Augustus 2014,   April 2014,   Oktober 2012,   Mei 2011,   Januari 2011,   December 2010,   November 2010,   September 2010,   Augustus 2010,   Juli 2010,   Mei 2010,   April 2010,   Maart 2010,   Januari 2010,   December 2009,   November 2009,   Oktober 2009,   September 2009,   Augustus 2009,   Juli 2009,   Juni 2009,   Mei 2009,   April 2009,   Maart 2009,   Januari 2009,   December 2008,   Oktober 2008,   September 2008,   Augustus 2008,   Juli 2008,   Mei 2008,   April 2008,   Maart 2008,   Februari 2008,   Januari 2008,   December 2007,   November 2007,   September 2007,   Augustus 2007,   Juli 2007,   Juni 2007,   Mei 2007,   April 2007,  
dSLR.nl is een publicatie van dSLR Media © 2006-2007
Partners: Fotoapparatuur.nl | CameraNu.nl | MicroFourThirds.nl | Parter worden?